Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Violonistul Alexandru Tomescu și clavecinistul Andrea Coen... în concert la Radio România Muzical

Publicat: joi, 4 Iunie 2015 , ora 16.01

În 3 iunie 2015 Ziua Națională a Italiei a fost marcată printr-un concert extraordinar desfășurat sub cupola Ateneului Român. Sub semnul măiestriei interpretative a stat recitalul susținut de violonistul Alexandru Tomescu și clavecinistul Andrea Coen în fața unei săli în care s-au regăsit numeroase personalități ale vieții culturale, academice, diplomatice și politice.

Alexandru Tomescu - decorat cu Ordinul "Steaua Italiei" în grad de Cavaler pentru merite deosebite în promovarea culturii italiene - a fost pentru a doua oară invitat să celebreze Ziua Națională a Italiei.

Profesor de clavecin și instrumente vechi cu clape la Conservatorul de Stat din L' Aquila - Italia, muzician cu o carieră concertistică bogată în Italia, Europa, SUA și Japonia, Andrea Coen s-a aflat pentru prima dată într-un recital la București.

Înregistrarea concertului în care violonistul Alexandru Tomescu și clavecinistul Andrea Coen au interpretat lucrări de Johann Sebastian Bach și de doi dintre maeștrii italieni care l-au inspirat: Girolamo Frescobaldi și Arcangelo Corelli,  la Radio România Muzical luni, 8 iunie 2015, de la ora 20.15.

Jeanine Costache