Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Pianista Alina Azario - în recital la Muzeul Național Cotroceni la 'Concertele Radio România Muzical', 2 iunie 2015

Publicat: vineri, 29 Mai 2015 , ora 11.22

La început a fost o idee, ca întotdeauna, de altfel... Ideea de a strânge într-un singur loc discurile noi și valoroase difuzate de Radio România Muzical pe parcursul unui an.

Și o ambiție: de a avea și în România un clasament al celor mai bune discuri, așa cum realizează majoritatea posturilor de radio și revistelor muzicale din întreaga lume.

Și am optat ca publicul Radio România Muzical să aleagă discul de muzică clasică al anului.

Așa că din 2013, la Radio România Muzical a apărut proiectul "Votează discul de muzică clasică al anului", derulat online, proiect continuat apoi în 2014 și în 2015.

Discul de muzică clasică al anului 2014 a fost desemnat albumul Rameau-Debussy semnat de pianista română Alina Azario, apărut la o casă de discuri românească, A&A Records. A fost discul care a strâns cele mai multe voturi, un disc ambițios cu care Alina Azario a debutat pe plan discografic. Și un prilej a o descoperi (și) în România pe această pianistă școlită în străinătate, cu un tușeu superb și o perfecțiune a detaliului impresionantă.

În 18 mai 2015, Radio România Muzical a organizat, cu sprijinul generos al Lafarge România, recitalului interpretei discului de muzică clasică al anului 2014. A fost o seară cu lucrări de Mozart, Beethoven și Debussy pe care am prezentat-o cu emoție, cunoscând emoțiile pe care Alina Azario le avea la întâlnirea cu publicul din România.

A fost o seară minunată: sper că veți simți atmofera deosebită creată în Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni atunci când veți audia înregistrarea recitalului pe care o difuzăm marți, 2 iunie, de la ora 19.30. 

Cristina Comandașu