Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

'Muzica veche' - concerte incluse în proiecte speciale ale Uniunii Europene de Radio

Publicat: vineri, 10 Aprilie 2015 , ora 10.05

Concerte cu pagini muzicale aparținând în general secolelor 17 și 18 au fost înregistrate în ultima perioadă în diferite zone europene, dar și dincolo de Atlantic, fiind incluse în proiecte ale Uniunii Europene de Radio, consacrate așa-numitei muzicii vechi.

Vă propunem aducerea în atenție pagini aproape necunoscute dar și întâlnirea cu opusuri familiare din literatura barocului, captate la microfonul unor radiodifuziuni de pe diferite meridiane. Veți găsi și multe surprize în această selecție. Tradiție interpretativă, dar și spirit inovator în tălmăcirea muzicală, sonorități vocale și instrumentale, lucrări ample dar și file miniaturale, vor alterna într-un caleidoscop reunit sub genericul Muzica veche.

Din pleiada artiștilor care s-au aflat în concertele selectate îi veți regăsi și pe Andreas și Elisabeth Scholl, și pe Rene Clemencic, Diego Fasolis sau Lars Ulrik Mortensen împreună cu formațiile lor (pentru a nu puncta decât câteva nume) dar și ansambluri și soliști aflați în vizorul vieții muzicale internaționale, dar mai puțin cunoscuți deocamdată publicului nostru.

De luni până vineri, de la ora 10, la Radio România Muzical sunteți invitați să călătoriți prin timp și spațiu, cu înregistrări live purtând girul Uniunii Europene de Radio.

Anca Ioana Andriescu