Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

'Săptămâna Mare' - un proiect al Uniunii Europene de Radio, la Radio România Muzical

Publicat: vineri, 3 Aprilie 2015 , ora 12.16

Zilele premergătoare Învierii Domnului reprezintă o perioadă importantă în viața oricărui creștin, iar starea pe care această pregătire o propagă este una cu totul și cu totul deosebită. Anul acesta, Radio România Muzical va aduce în casele dumneavoastră atmosfera Paștelui din alte țări, prin intermediul concertelor reunite sub titlul generic 'Săptămâna mare'. Este vorba despre 10 concerte din 10 țări membre ale Uniunii Europene de Radio, care în data de 29 martie 2015 au fost transmise în direct prin satelit în întreaga Europă. De luni, 6 aprilie 2015, Radio România Muzical le va retransmite în fiecare zi începând cu ora 10.00.

Vom avea ocazia să ascultăm muzici foarte diverse, de la monodie bizantină și până la muzică gospel, din Evul Mediu și până în contemporaneitate. Dintre lucrările cunoscute pe care le puteți asculta săptămâna aceasta putem aminti de 'Matthaus Passion' și 'Johannes Passion' de Johann Sebastian Bach, 'Stabat Mater' de Antonin Dvorak și 'Passio Domini Nostri Jesu Christi secundum Joannem' de Arvo Part. Lista interpreților este una lungă și impresionantă, dar dacă ar fi să extragem câteva nume putem aminti de Corul Radioteleviziunii Ruse, Corala 'Arnold Schonberg', Ansamblul Peregrina, Ansamblul 'Concentus Musicus', Orchestra Radiodifuziunii Bavareze, Grupul 'BBC Singers', dirijorii Nikolaus Harnoncourt, Mariss Jansons, Roger Norrington și mulți alții.

Așadar se anunță a fi o săptămână în care veți avea ocazia să ascultați muzici dintre cele mai interesante și vă veți încărca de energia spirituală pe care acestea o degajă. Vă așteaptă multe surprize plăcute și câteva ceasuri zilnice de lucrări cu caracter religios dedicate Patimilor și Învierii lui Iisus Hristos.

Vă așteptăm de luni, 6 aprilie 2015, și până în Vinerea Mare, de la ora 10.00, să fiți alături de Radio România Muzical și de proiectul 'Săptămâna Mare' al Uniunii Europene de Radio.


Radu Mihalache