Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Alexandra Dariescu este Interpreta Zilei la Radio România Muzical - 18 februarie 2015

Publicat: marți, 10 Februarie 2015 , ora 12.44

"Dariescu este profund impresionantă" - The Sunday Times.

"Muzica ei este recomfortantă, rafinată și superb echilibrată." - BBC Music Magazine.

"Alexandra a dat publicul pe spate, este un talent pur" - Financial Times.

"Dacă n-ai pian, nu ești pianist." - declara chiar Alexandra Dariescu." Înainte mergeam și stăteam la coadă. Ca de obicei. Toata viața mea am stat la coadă pentru săli de studiu. Acasă, în Iași, mă trezeam la 4 dimineața și mergeam la Conservator ca să studiez înainte să înceapă orele la 8".

Încă de la o vârstă fragedă a reușit să realizeze performanțe ieșite din comun astfel încât publicul, dar mai ales criticii, au vorbit despre ea ca despre o revelație, numind-o "copilul minune al muzicii internaționale". În plus, Alexandra Dariescu este câștigătoarea premiului britanic "Woman of the Future" 2013; tot ea este și prima pianistă de origine română care a susținut un concert pe scena londoneză Royal Albert Hall - se întâmpla în vara anului 2013, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra.

De menționat este și faptul că deși nu a împlinit încă 30 de ani, Alexandra Dariescu a concertat deja pe cele mai importante scene de pe patru continente. Un alt moment important din cariera ei îl reprezintă interpretarea concertului "Mesmerism", scris special pentru ea de către compozitoarea britanică Emily Howard. Lucrarea, care a câștigat premiul British Composer 2012, a fost transmisă de BBC Radio 3.

O formidabilă ambasadoare a talentului românesc - Alexandra Dariescu a apărut în 2013 pe scena Festivalului Enescu alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. Va reveni și în 2015, alături de Cvartetul Ad Libitum, unde vioara I este Alexandru Tomescu.

Pianista este în 18 februarie Interpreta Zilei la Radio România Muzical. În cadrul emisiunii Arpeggio, realizată de Monica Isăcescu, vă invităm să audiați de la ora 10:00 opusuri de Frédéric Chopin și Piotr Ilici Ceaikovski interpretate de Alexandra Dariescu.

Lucian Haralambie