Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Pianista Alexandra Dariescu la 'Interviurile Radio România Muzical'

Publicat: vineri, 12 Decembrie 2014 , ora 11.59

În direct în FM, dar și audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, emisiunea "Interviurile Radio România Muzical" o are protagonistă vineri, 19 decembrie, între orele 18.00-19.00, pe pianista Alexandra Dariescu. Înregistrarea video a emisiunii realizate de Cristina Comandașu va fi ulterior postată pe site-ul www.romania-muzical.ro și pe contul youtube Radio România Muzical.

Alexandra Dariescu este unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni români din tânăra generație, cu o activitate notabilă la nivel internațional. Ea este prima pianistă de origine română care a apărut vreodată pe scena de la Royal Albert Hall din Londra. Revista "International Piano Magazine" a inclus-o anul acesta printre cei "30 de pianiști sub 30 ani care vor domina lumea de concert în următorii ani". Revista "BBC Music Magazine" a numit-o "o stea în devenire".

Alexandra Dariescu are în prezent 28 ani; s-a născut la Iași, unde a și studiat până la vârsta de 17 ani, când a primit o bursă care i-a permis să-și continue studiile la Londra, unde este stabilită în momentul de față. Pe lângă numeroasele concerte pe care le susține în Marea Britanie, dar și pe alte scene importante ale lumii, Alexandra Dariescu a înregistrat două discuri aplaudate de critica internațională.

Alexandra Dariescu a fost invitata Festivalului George Enescu în 2013, când a concertat pe scena Sălii Mari a Palatului alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. Ultima dată a putut fi ascultată la București pe scena Ateneului Român, în concertul caritabil din 25 octombrie 2014 organizat de Fundația Principesa Margareta.