Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Dirijorii Tiberiu Soare și Voicu Enăchescu la 'Interviurile Radio România Muzical' - live audio-video

Publicat: miercuri, 3 Decembrie 2014 , ora 15.15

În direct în FM, dar și audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, în 9 și 11 decembrie, emisiunea "Interviurile Radio România Muzical" îi are invitați pe doi dintre cei mai cunoscuți dirijori români ai momentului: Tiberiu Soare, dirijorul șef al Orchestrelor și Corurilor Radio, și Voicu Enăchescu, dirijorul Corului de Cameră "Preludiu".

Întâlnire cu dirijorul Tiberiu Soare 

Marți, 9 decembrie, de la ora 19.30, Tiberiu Soare va vorbi atât despre proiectele sale dirijorale recente, cât și despre activitatea din cadrul Fundației "Calea Victoriei", unde susține în prezent o nouă serie de conferințe despre istoria muzicii. În studioul Radio România Muzical va fi prezentă și Sandra Ecobescu, președintele Fundației "Calea Victoriei", cu amănunte despre volumul "Pentru ce mergem la operă?" semnat de Tiberiu Soare și apărut la editura fundației. Dialogul va fi moderat de Cristina Comandașu, redactor șef Radio România Muzical.

O seară - surpriză cu dirijorul Voicu Enăchescu 

Joi, 11 decembrie, de la ora 18.00, invitatul lui Liviu Pețu va fi Voicu Enăchescu, dirijorul care, de 40 ani, conduce destinele Corului de Cameră "Preludiu", unul dintre cele mai cunoscute și apreciate ansambluri corale din România. Subiectul discuției va fi prezența Corului de Cameră "Preludiu" și a dirijorului Voicu Enăchescu pe scena Sălii Radio în concertul de Crăciun programat în 16 decembrie, organizat de Radio România Muzical. Este un concert cu semnificații speciale: milioane de europeni îl vor putea asculta, pentru că este inclus în proiectul de Crăciun al Uniunii Europene de Radio. Majoritatea radiodifuziunilor publice europene vor difuza acest proiect însumând 12 concerte, în 21 decembrie. Dialogul va fi cu atât mai interesant, cu cât moderatorul, Liviu Pețu, binecunoscut realizator Radio România Muzical, este, de peste 15 ani, și membru al Corului "Preludiu". Iar emisiunea rezervă și o serie de surprize, deci merită să fie urmărită…

Înregistrarea video a celor două emisiuni va fi ulterior postată pe site-ul www.romania-muzical.ro și pe contul youtube al Radio România Muzical.