Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Seri camerale la Palatul Tinerimea Română continuă pe 13 decembrie

Publicat: luni, 4 Decembrie 2023 , ora 11.49

Miercuri 13 decembrie de la ora 19.00, în ambianța unică a sălii de concert a Palatului Tinerimea Română va avea loc al doilea recital al noii stagiuni muzicale bucureștene intitulate "Seri camerale la Palatul Tinerimea Română".

Un cvartet de coarde compus din Theodor Andreescu - vioara I, Ștefan Roșu - vioara a II-a, Tamara Dica - viola, Eduard Zecheru - violoncel va interpreta Cvartet op. 64 nr. 5, "Ciocârlia", în re major de Haydn. In partea a doua a concertului, Octetul op.20, în mi bemol major de Mendelssohn va fi interpretat în formula Theodor Andreescu - vioara I, Andelina Acimovac - vioara a II-a, Ștefan Horvath - vioara a III-a, Paul Răducanu - vioara a IV-a, Filip Forna - viola I, Teodora Boloca - viola a II-a, Somo David Kacso - violoncel I, David Szenkovics - violoncel II.

Dedicată celor mai valoroși tineri muzicieni ai momentului și deschisă tuturor genurilor muzicale stagiunea "Seri camerale la Palatul Tinerimea Română" își propune să consacre în preferințele marelui public o scenă de concert plasată în zona istorică a orașului București, beneficiind de o ambianță arhitecturală unică, o spectaculoasă evocare la scară camerală a celebrei Scala din Milano - Palatul Tinerimea Română. Creație a Virginiei Andreescu-Haret, Palatul Tinerimea Română este realizarea primei femei arhitect din România și a primei femei care a ajuns la gradul de arhitect inspector general din lume.

Directorul general interimar al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română", Dan Alexandru Petre, inițiatorul acestui proiect declara : "Această serie de concerte este o oportunitate de a plasa muzica unor tineri excepționali într-un cadru istoric, plasat în inima Bucureștiului. Palatul Tinerimea Română este un loc în care se întâlnesc tradiția și modernitatea, iar atmosfera sa unică oferă tinerilor muzicieni un cadru perfect pentru a-și exprima talentul și pentru a impresiona publicul."

Prin acest proiect, Centrul Național de Artă "Tinerimea Română" își propune să contribuie la diversificarea vieții culturale bucureștene cu un spațiu emblematic pentru apartenența acesteia, dorind ca această minunată sală să devină o prezență constantă în viața de spectacol a Capitalei.

Pentru informații detaliate legate de activitatea Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" și de Orchestra Română de Tineret puteți accesa www.tinerimearomana.ro sau https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/