Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Klavier Art Duo Festival Rădăuți 2023

Publicat: miercuri, 22 Noiembrie 2023 , ora 16.55

Unicul festival de pian la patru mâini din țară - KLAVIER ART DUO FESTIVAL - ajuns la cea de-a șaptea ediție, va avea loc anul acesta în perioada 30 noiembrie - 03 decembrie, la Casa de Cultură din Rădăuți. Festivalul aduce în atenția publicului, în cele patru seri de concert, duo-ul pianistic în diferite ipostaze. În prima seară, pe 30 noiembrie, de la ora 18, vor deschide festivalul într-un program inedit intitulat "Înălțimi pe portativ...la patru, șase și opt mâini" duo-urile pianistice Radu TÖRÖK & Fabiani PRCSINA, doi tineri pianiști remarcabili originari din Valea Jiului și duo-ul Corina RĂDUCANU & Eugen DUMITRESCU. Ziua Națională a României va fi sărbătorită pe 1 decembrie, la ora 18, prin "Imagini Românești" - un recital de voce și pian la patru mâini, în interpretarea sopranei Valentina DASCĂLU și a duo-ului Corina RĂDUCANU & Eugen DUMITRESCU. Invitații serii de sâmbătă, 2 decembrie, sunt soliștii Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" Chișinău - Anatolie LAPICUS și Iurie MAHOVICI. De la ora 18, vă vor purta "În ritmuri de dans" pe scena Casei de Cultură. Ultima seară a festivalului prezintă, de la ora 19, "Vremea Colindelor" - concertul corului mixt "Ricercare" al Universității Naționale de Muzică din București, dirijor lect. univ. dr. Florian COSTEA, alături de duo-ul pianistic Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU. Noutatea ediție o reprezintă rezidența artistică a compozitorului Marius SIRETEANU, ale cărui lucrări vor putea fi ascultate pe perioada festivalului, câteva în primă audiție. Prezentare întregului festival va fi realizată de muzicologul Loredana BALTAZAR.

Intrarea la concerte este liberă, în limita locurilor disponibile.

Festivalul este organizat de Primăria Rădăuți, Casa de Cultură Rădăuți și Asociația Klavier ART, în parteneriat cu Sindicatul Învățământ Rădăuți și sponsorizat de EUROTEHNIC SRL, Atlantis Gold, GoblenArt și Casa Vatra.

Director Festival: Ovidiu FOCA

Director artistic: Eugen DUMITRESCU

P R O G R A M

Joi, 30 noiembrie 2023, Ora 18:00

ÎNĂLȚIMI PE PORTATIV…la patru, șase și opt mâini

Radu TÖRÖK & Fabiani PRCSINA

Corina RĂDUCANU & Eugen DUMITRESCU

Marius SIRETEANU - Uvertură de Concert

Francis POULENC - Sonatina

Jean CRAS - Ames d`enfants: Pures, Naïves, Mystérieuses

György LIGETI - Allegro, 3 dansuri de nuntă, Sonatina, March

Serghei RACHMANINOV - Vals și Romanță

Albert LAVIGNAC - Galop-Marche

Vineri, 1 decembrie 2023, Ora 18:00

IMAGINI ROMÂNEȘTI

Concert dedicat Zilei Naționale a României

Corina RĂDUCANU& Eugen DUMITRESCU

Invitată: Valentina DASCĂLU (soprană)

Tiberiu BREDICEANU - Bagă, Doamne, luna-n nor...; Dragu-mi-i, mîndro, de tine; Cine m-aude cântând; Mult mă-ntreabă inima; Vai, bădiță, dragi ne-avem

George ENESCU - Languir me fait

Dinu LIPATTI - La Marche d'Henri

George ENESCU/Marius SIRETEANU - Rapsodia română op.11 nr.2

George ENESCU/Marius SIRETEANU - Rapsodia română op.11 nr.1

Sâmbătă, 2 decembrie 2023, Ora 18:00

ÎN RITMURI DE DANS

Anatolie LAPICUS & Iurie MAHOVICI

Béla BARTÓK - 6 Dansuri românești

Antonin DVOŰÁK - 3 Dansuri slavone (nr. 1, 10, 8)

Edvard GRIEG - 4 Dansuri norvegiene

Gabriel FAURÉ - Pavana

Moritz MOSZKOWSKI - 5 Dansuri spaniole

Valerii BOROVIKOV - O promenadă cu Oginski

Johannes BRAHMS - 3 Dansuri ungare (nr. 6, 7, 5)

Sergei RACHMANINOV - Polka italiană

Astor PIAZZOLLA - Libertango

Igor OLOVNIKOV/Eugen DOGA - Vals

Duminică, 3 decembrie 2023, Ora 19:00

VREMEA COLINDELOR

Corul RICERCARE

(Universitatea Națională de Muzică din București)

Dirijor: Florian COSTEA

Corina RĂDUCANU& Eugen DUMITRESCU

Gheorghe DANGA - Bună dimineața la Moș Ajun!

Tradițional/Marius SIRETEANU - Sus, boieri!

Alexandru PAȘCANU - După datini colindăm

Tiberiu BREDICEANU - Triptic

Gheorghe CUCU - Domnuleț și Domn din cer

Anonim - Dimineața lui Crăciunu

Șerban MARCU - Noi în seara de Crăciun / Hoi, Corinde

Radu PALADI - Colind de Anul Nou

Johann Sebastian BACH/Leonard DUCK

Corale pentru pian la patru mâini

Wohl mir, dass ich Jesum Habe (BWV 147)

Schafe können sicher weidwn (BWV 208)

Wachet auf, ruft uns die Stimme (BWV 140)

Tudor JARDA - La casa di peste drum

Valentin TEODORIAN/George POPESCU - Legănelul lui Iisus

Costică ANDREI - Diptic Sus la răsărit / Florile dalbe

Șerban MARCU - Soare-n cer, soare-n pământ

Adrian POP - Vine hulpe di la munte

Marius SIRETEANU - Seara de Crăciun

Prezintă: Loredana BALTAZAR - Muzicolog

Compozitor în rezidență: Marius SIRETEANU

Artiștii ediției 2023

Radu TÖRÖK a început studiul pianului în urmă cu 10 ani la secția de muzică din cadrul Școlii Gimnaziale I. G. Duca din Petroșani sub îndrumarea doamnei profesoare Camelia ILINA. În prezent este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București, la clasa profesor dr. Olga PODOBINSCHI. S-a perfecționat cu pianiști și profesori de renume precum Florian MITREA și Eduard KUNZ. Este laureat la concursuri naționale și internaționale: Olimpiada Natională de Muzică Alba Iulia (2023), Tineri muzicieni București (2022), Irina Șațchi Râmnicu Vâlcea (2022), Gradus ad Parnassum București (2022), Bucovina Muzicală (2022), Klavier Art Petroșani (2019), Craiova Piano (2017), Clara Peia Lugoj (2017), Sabin Pautza Reșița (2017), Orpheus Târgu Jiu (2016), Trecut, prezent si viitor, Piano Modus Vivendi și Sigismund Toduță Deva. A susținut recitaluri la Ateneul Român, Centrul Cultural Maghiar Franz Liszt și Casa Artelor Dinu Lipatti din București, precum și pe scene convenționale și neconvenționale din țară (județul Hunedoara) și străinătate (Ungaria). A debutat ca solist cu orchestra Filarmonicii de Stat Arad, în anul 2018, la Reșița, în cadrul Galei F.I.S.P., sub bagheta dirijorului Sabin PAUTZA.

Fabiani PRCSINA a început pianul la vârsta de 7 ani, la Școala GimnazialăI. G. Duca din Petroșani, la clasa doamnei profesoare Adina STAN, obținând numeroase premii naționale și internaționale. A susținut concerte și recitaluri în cadrul Fundației Ressonance la Sala Paderewski din Lausanne, Elvetia (2016) și la Sediul Fundației Ressonance de la Roma, Italia (2017). A debutat la Ateneul Român în anul 2018 cu piesa Carnavalul Animalelor de Camille Saint-Saëns, în cadrul proiectului Camerata Regală și Micii Muzicieni. A concertat în cadrul Festivalului Zilelor Mureșene, împreună cu Filarmonica de Stat din Târgu Mureș, sub bagheta dirijorului Fakhraddin KERIMOV. În anul 2019 a participat la Masterclass-ul susținut de Fundatia Resonnance în Munster (Germania), unde a avut un recital la Biserica St. Thomas. În anul 2020 a fost bursier în proiectul Tinere Talente al Fundației Regale Margareta a României, susținând recitaluri la Casa de Arte Dinu Lipatti, în cadrul Zilelor Limbii române și la Palatul Sutu din Bucuresti, în cadrul stagiunii ACCUM. De asemenea, a susținut un recital solo în cadrul Stagiunii de vară a Filarmonicii Pitești. În anul 2022 a fost admis la Universitatea Națională de Muzică din București, unde și-a continuat activitatea profesională ca pianist și cornist. A obținut premiul I la Concursul Craiova Piano (aprilie 2023). În prezent este student în anul II la Universității Naționale de Muzică din București, la clasa de pian a prof. univ. dr. Vlad DIMULESCU și muzică de cameră a prof. univ. dr. Verona MAIER.

Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU formează un duo pianistic din anul 2005. Activitatea concertistică a duo-ului cuprinde participări în 27 de festivaluri naționale și internaționale, concerte cu orchestra și peste 400 de recitaluri în țară (102 de localități) și pe scene din Anglia (St. Martin in the Fields, NPL Music Society Scientific Museum Londra, Saint Matthew`s Church Redhill), Austria (I.C.R. Viena), Belgia (Aalst, Anvers, Bruxelles), Germania (Frankfurt am Main, Offenbach, Stuttgart), Italia (Brescia, Carpenedolo, Clusane d`Iseo), Republica Moldova (Bălți, Chișinău) și Ucraina (Cernăuți). Alături de cele 18 turnee de promovare a muzicii clasice, duo-ul pianistic a avut onoarea de a susține primele concerte de pian din istoria localităților Avrig, Bălan, Ciocănești, Ditrău, Făgăraș, Găești, Hațeg, Horodnic de Sus, Lehliu-Gară, Moreni, Petrila, Praid, Târnăveni, Titu și Voitinel. Un concert aparte, în premieră, a avut loc în Fortul 13 Jilava cu ocazia Congresului Inter-Asso 2014. În anul 2022, în premieră absolută în România, au realizat împreună cu muzicologul Amalia BLĂNARU, punerea în scenă a lucrării Poem Simfonic pentru 100 de metronoame de György LIGETI. Activității concertistice a duo-ului pianistic i se adaugă numeroase premii naționale și internaționale obținute la concursurile de profil, prezențe în juriile concursurilor naționale și internaționale de specialitate, precum și cursuri de măiestrie susținute ca profesori invitați. Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU sunt absolvenți ai Liceului de Muzică George Enescu și ai Universității Naționale de Muzică din București, unde și-au completat și încheiat studiile (licență, master, doctorat, post-doctorat). Cei doi pianiști sunt fondatorii Asociației Klavier ART și inițiatorii mai multor programe culturale ce au loc în diferite orașe și regiuni ale țării (Făgăraș, Gheorgheni, Horodnic de Sus, Petroșani, Rădăuți, Reghin, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu și Țara Hațegului/Munții Retezat).

Iurie MAHOVICI - pianist renumit din Republica Moldova, profesor universitar al Departamentului Pian și instrumente cu taste la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. A fost decan al Facultății de Artă Instrumentală, Compoziție și Muzicologie (actualmente Facultatea de Muzică) la AMTAP pe parcursul anilor 2002-2012. Din anul 2005 este solist al Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici din Chișinău.

Anatolie LAPICUS este pianist din Republica Moldova, profesor universitar și Șef al Departamentului Pian și instrumente cu taste la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău . Din anul 2005 este solist al Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici în componența duetului pianiștilor Anatolie LAPICUS&Iurie MAHOVICI.

Anatolie LAPICUS și Iurie MAHOVICI este duo-ul pianistic cel mai apreciat din Republica Moldova, traiectoria succesului începând în anul 1992. Duetul reprezintă un cumul de însușiri caracteristice doar lor: simțul ansamblului, rafinamentul interpretativ, virtuozitatea desăvârșită, varietatea și calitatea sunetului, atașamentul personal față de lucrările interpretate. Repertoriul celor doi pianiști conține cele mai valoroase creații din universul dedicat duo-ului pianistic. Câștigători a numeroase premii prestigioase, pianiștii au participat la peste 60 de festivaluri și turnee, concertând pe scene importante din Belarus, Cehia, Coreea de Nord, Franța, Germania, România, Rusia, Ucraina etc. Duetul contribuie considerabil la dezvoltarea culturii muzicale autohtone. Împreună au stat la baza formării Festivalului Internațional al duetelor pianiștilor Strugure de Chihlimbar. Fondul Companiei Publice Teleradio Moldova deține peste 165 de lucrări în interpretarea duetului. De asemenea, au efectuat transcripții pentru duo-ul pianistic, încadrate în patru volume În luna iulie 1995, prin decretul Președintelui Republicii Moldova, pentru activitatea pedagogică rodnică și înalta măiestrie profesională, pentru merite în dezvoltarea artei muzicale și contribuția la instruirea cadrelor ca muzicieni-interpreți, membrilor duetului li s-a conferit titlul onorific Maestru în Artă. În 2020, prin decret prezidențial, au fost desemnați cu titlu onorific superior al Republicii Moldova în domeniul culturii - Artist al Poporului. În 2020 li s-a acordat Premiul Național Gavriil Musicescu în domeniul interpretării instrumentale. În 2022 au devenit Laureați ai Premiului Național de Stat.

Valentina DASCĂLU este născută la Rădăuți. Cunoaște primele note muzicale la vârsta de șapte ani când începe să studieze vioara și cântece din folclorul românesc. La vârsta de zece ani ajunge la Paris, unde începe o adevărată experiență culturală și muzicală. Primii pași au fost spre Catedrala din Jean deBeauvais Paris, unde va fi cel mai tânăr membru fondator al Coralei Metropolitane din Paris și totodată solista corului. La vârsta de treisprezece ani înregistrează albumul de colinde Asta-i sara, sara mare. Continuă studiul viorii la Conservatorul Claude Debussy din Paris, la clasa profesor Mirana ȚUȚUIANU, urmând și cursurile de balet până la vârsta de optsprezece ani. La vârsta de paisprezece ani intră la Conservatorul Superior din Paris, iar la îndemnul și încurajarea celebrei cântărețe Viorica CORTEZ, participă la câteva concursuri importante - La Cle d'Or, unde câștigă medalia de argint și Concursul Enesco, unde obține premiul al II-lea. La vârsta de șaptesprezece ani Valentina începe cursurile de dirijat de la Conservatorul Claude Debussy și imediat înființează Corala de copii Heruvimii, care, sub bagheta sa, participă la numeroase spectacole și festivaluri din diaspora, cum ar fi Festivalul George Enescu (2018), înoratoriul L'homme qui titubait dans la guerre de Isabelle ABOULKER, înSummer Festival de la Ambasada Română, unde câștigă Cupa Festivalului. Corala participă la diferite spectacole de Crăciun în parohiile din diaspora, la case de bătrâni și la Primăria Parisului. În anul 2018 Valentina DASCĂLU reușește să înregistreze albumul de colinde Sus la'Naltul Cerului. În anul 2019 participă ca invitată de onoare în cadrul Festivalului Din dragoste pentru frumos și, tot în același an, este invitată la Catedrala din Belém pentru un spectacol de caritate. În anul 2020, acompaniată de Corala bărbătească Armonia din Constanța, va înregistra albumul Cântec și suflet. Din anul 2019 Valentina DASCĂLU studiază la Conservatorul Superior din Lausanne, unde o are ca profesoară pe celebra soprană Leontina VĂDUVA.

Corul RICERCARE a fost înființat la inițiativa lect. univ. dr. Florian COSTEA cu scopul declarat de a le oferi studenților de la clasa de dirijat și ansamblu coral a acestuia, din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, un instrument de practică artistică, în afara activității desfășurate în cadrul academic. Componența ansamblului se bazează, în mare parte, pe studenți ai secției Muzică și Dirijat cor academic. Repertoriul abordat cuprinde o largă paletă interpretativă desfășurată într-un cumul de arii stilistice variate: lucrări ale compozitorilor români importanți pentru arta corală românească, dar și opusuri de referință din repertoriul internațional dedicat. Acest summum repertorial a fost prezentat în concerte corale susținute atât în sălile de concerte ale Universității Naționale de Muzică din București, cât și în afara acestui cadru academic. Dintre evenimentele culturale din care ansamblul Ricercare a făcut parte pot fi amintite participările în cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi, concerte desfășurate pe scena Ateneului Român (2019), în sala George Enescu a U.N.M.B. (2023), în Festivalul Chei al U.N.M.B. (2023). Întâlnirea cu publicul prin intermediul colindelor reprezintă o dublă împlinire: atingerea unui scop didactic, academic, dar și o comuniune profundă cu publicul, la nivel spiritual.

Florian COSTEA a urmat cursurile de dirijat orchestră ale Universității Naționale de Muzică din București, absolvind studiile de licență sub îndrumarea conf. univ. dr. Petru ANDRIESEI (2006), masteratul de stilistică dirijorală cu c. d. a. dr. Horia ANDREESCU (2008) și doctoratul în muzică sub îndrumarea prof. univ. dr. Liviu DĂNCEANU (2015). A inițiat proiecte muzicale în domeniul muzicii sacre, concretizate în compact-discuri la realizarea cărora a contribuit în calitate de compozitor/aranjor și interpret (dirijor sau artist liric) cu Voces Byzantinae și grupul vocal Etheros. În anul 2011 a primit Premiul I la Concursul de Compoziție organizat de Patriarhia Română și Ministerul Învățământului. Compozițiile sale, originale sau prelucrări pe teme bizantine, au fost premiate la diferite concursuri de compoziție și sunt interpretate frecvent de ansambluri vocale din România precum Corala Patriarhiei Române, Corul Madrigal, Te Deum Laudamus și altele. În prezent, Florian COSTEA este lector universitar doctor la Universitatea Națională de Muzică din București, unde activează ca profesor la disciplinele Ansamblu coral, Dirijat cor, Retorica gestului dirijoral și Studiul partiturilor corale, în cadrul Departamentului de Dirijat, Muzică religioasă și Instrumente complementare. De asemenea, este artist liric în cadrul Corului Filarmonicii George Enescu din București, activând totodată ca dirijor al Coralei Patriarhiei Române și membru al grupurilor vocale Etheros și Bucharest Singers.

Loredana BALTAZAR este licențiată a Universității Naționale de Muzică din București, specializările Muzicologie (1994) și Pedagogie Muzicală (1991). În 1995 a absolvit cursurile postuniversitare în domeniul Sinteză Muzicologică. În 2012 a obținut și diploma de licență la Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte-Regie de film și TV, iar în 2014 și-a finalizat studiile universitare de master în dramaturgie și scenaristică la aceeași universitate. Este membră a Secțiunii Naționale a S.I.M.C., a Asociației Române a Femeii în Artă, a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și a Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Filme. A fost profesor asociat la Universitatea Națională de Muzică (1994-1995), profesor de estetică și teorie a artei (2008-2009) și profesor de pian (din 1991 până în prezent) la Colegiul National de Arte Dinu Lipatti. A fost director executiv și director asistent al Festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi (edițiile 2005 și 2006). Între 1999 și 2009 a coordonat și prezentat o serie de concerte-audiții de muzică românească, sub egida U.C.M.R. și a Muzeului Național George Enescu din București, serie intitulată, din 2003, Muzică și poezie românească. Între 1988 și 2023 a participat la simpozioane naționale și internaționale de muzicologie (București, Cluj-Napoca), a prezentat festivaluri, concerte de muzică veche și contemporană, pop, blues, folclor, spectacole corale și recitaluri vocal-instrumentale, precum și medalioane aniversare la București, Pitești, Craiova, Bacău și Rădăuti. A publicat cronici, eseuri, studii, interviuri și recenzii de cărți, de CD-uri, de partituri si filme în Actualitatea Muzicală, Orpheus, Opus, Muzica, Azi, Spectacolul muzicii, Observatorul cultural, Cotidianul, Altitudini, Cuvântul, Bucureștiul cultural, Jurnal de Festival, cronici online pe site-ul Ministerului Culturii (www.cimec.ro) și agenda LiterNet. În 2015 și-a finalizat, în colaborare cu U.C.M.R., primul DVD de autor (imagine, editare și prezentare): Creatori și interpreți români în ipostaze spectaculare. A fost membru în juriile unor concursuri naționale și internaționale organizate în România. În 2009 și 2010 i s-a acordat, de către Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța, Diploma de Excelență pentru colaborare permanentă în promovarea evenimentelor artistice, iar în 2016 a primit premiul revistei Actualitatea Muzicală pentru cronică, la secțiunea Concerte camerale.

Marius SIRETEANU este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, secția Pedagogie Muzicală (studii de licență, 1997-2002) și secția Dirijat Orchestră (studii de licență, 2001-2006). Tot la UNMB a urmat studii aprofundate de master în specializarea Stilistică Dirijorală (2006-2007). Actualmente este doctorand, cu specializarea Dirijat Coral și asistent universitar, al aceleiași instituții. Studiul principal al unui instrument flexibil și generos ca tehnică, ambitus și expresivitate, precum clarinetul, i-a oferit, încă din perioada petrecută la Liceul de Muzică Dinu Lipatti din București (1992-1996), o sustenabilă deschidere către vasta comprehensibilitate a domeniului muzical. Astfel, activitatea artistică a lui Marius SIRETEANU se desfășoară, începând cu anul 1997, într-un areal divers și bogat asociat spațiului cultural: artist liric în corala Dominus (1997-2005) și grupul vocal Acapella (2000-2008), sunetist de live (cluburi, spectacole) și broadcast (TVRM, TVR, TVH), regizor muzical (colaborator TVR, Trinitas TV, Antena 1, ProTV, Realitatea TV), compozitor freelancer, compozitor colaborator permanent și ilustrator muzical la Clubul Sunete Vesele, compozitor și aranjor muzical (duo pian la patru mâini Corina RĂDUCANU - Eugen DUMITRESCU, Pilgrim Project, grupul vocal Acapella), realizator al filmului de scurt metraj How Would You Feel? (decembrie, 2020), compozitor și inginer de sunet, în colaborare cu Daniel MEȘTERU (coloana sonoră a piesei de teatru Clasa noastră de Tadeusz SŁOBODZIANEK (UNATC, 2012-2013; regia: Simona MĂICĂNESCU), orchestrator (concerte pop-simfonic Ianna NOVAC și Distinto). Compoziții, orchestrații și aranjamente muzicale interpretate în România, dar și în Austria (Institutul Cultural Român din Viena, Palatul Schönbrunn, Palatul Belvedere, Festivalului Weihnachten in Europa din Bad Ischle), Germania (în cadrul unor programe ale Bayerischer Rundfunk), SUA (New York, Washington, Philadelphia, New Jersey, Long Island), Italia (Roma), Franța (Paris), Polonia (Warszawa), Ungaria (Budapest, Miscolc), Regatul Unit (Londra, Academy of St. Martin in the Fileds). Marius SIRETEANU este autor al ediției critice a Concertului pentru pian la patru mâini și orchestră în Sib Major de Giovanni Agostino Perotti (Editura Muzicală, București, 2019, cu sprijinul Klavier ART), pentru care a compus, de asemenea, cadențele instrumentale. Este artist liric și aranjor muzical al colindelor din repertoriul românesc și internațional de pe albumul Crăciun cu Acapella (grupul vocal Acapella, Casa de discuri Mediapro, București, 2004). Dintre colaborări mai pot fi amintite cele cu dirjorul Răzvan RĂDOS, care i-a solicitat realizarea unor aranjamente vocale pentru Corul Regal și Grupul vocal Canticum, precum și compoziția Hristos se naște, măriți-L!, pe baza Catavasiilor Nașterii Domnului, dedicată Corului de Copii Radio, care a avut premiera în cadrul concertului de Crăciun al ansamblului menționat, în decembrie 2019. În 2021 a făcut parte din proiectul Rădăcini al Klavier ART, alături de pianiștii Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU, și de violonistul Andrei Mihail RADU, proiect pentru care a compus Rapsodia moldavă și Oltenisme la patru mâini.

Director Festival: Ovidiu FOCA

Director Artistic: Eugen DUMITRESCU

Primăria Rădăuți Casa de Cultură Rădăuți Asociația Klavier ART

CASA DE CULTURĂ RĂDĂUȚI

30 noiembrie-3 decembrie 2023

KLAVIER ART DUO

FESTIVAL

Ediția a VII-a

Radu TÖRÖK

Fabiani PRCSINA

Anatolie LAPICUS

Iurie MAHOVICI

(Chișinău, Republica Moldova)

Corina RĂDUCANU

Eugen DUMITRESCU

Corul RICERCARE

(Universitatea Națională de Muzică București)

Dirijor: Florian COSTEA

Invitată:

Valentina DASCĂLU (soprană)

(Paris, Franța)

Prezintă: Loredana BALTAZAR

Compozitor în rezidență: Marius SIRETEANU