Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Un regal baroc: Mira Glodeanu și ansamblul Sempre pe scena Festivalului de Muzică Veche București

Publicat: vineri, 10 Noiembrie 2023 , ora 8.42
Violonista Mira Glodeanu, o prezență rară pe scenele de concert românești, alături de ansamblul bucureștean Sempre, un "rising star" al scenei autohtone de muzică veche prezintă SOLI & TUTTI.

Sâmbătă, 11 noiembrie de la ora 19.00, la Sala Auditorium, Muzeul Național de Artă al României.

Inspirându-se din tema de anul acesta a Festivalului de Muzică Veche București - "affetti", cu un concept derivat din practica specifică epocii Barocului muzical, ansamblul Sempre și Mira Glodeanu vor oferi o interpretare ce plasează auditoriul în mijlocul unei călătorii muzicale fascinante, evidențiind alternanța între soli și tutti.

Această practică muzicală particulară a epocii Barocului, derivată din "teoria afectelor", se reflectă în programul concertului prin sonorități pline de prospețime și energie. Această călătorie muzicală europeană, cu popasuri în Italia, Franța și un scurt moment în Anglia, va include lucrări de Jean-Marie Leclair, François Francoeur, Antoine Forqueray, Jean-Philippe Rameau, Charles Avison, Pietro Antonio Locatelli și alți compozitori remarcabili ai epocii.

Focalizându-se pe alternanța între secțiunile de tutti și cele de soli, ansamblul Sempre și Mira Glodeanu evidențiază atât sonoritățile de formulă orchestrală de mici dimensiuni, cât și calitățile solistice ale fiecărui muzician din ansamblu. Această abordare aduce în prim-plan aspecte dinamice și stilistice specifice perioadei Barocului.

Mira Glodeanu, născută la București, este una dintre cele mai prestigioase violoniste baroce din Europa. Formată în cadrul școlii românești de vioară și având o bogată experiență internațională, Glodeanu este fondatoarea ansamblului de muzică barocă Ausonia și a concertat alături de ansambluri precum La Petite Bande, Les Arts Florissants sau La Fenice.

Ansamblul de muzică barocă Sempre, fondat în 2020 de clavecinista Raluca Enea, aduce în prim-plan interpretarea autentică a muzicii vechi. Membrii săi s-au specializat în interpretarea muzicii vechi, oferind publicului repertoriu din Barocul muzical al secolului XVIII și chiar lucrări precursoare Clasicismului muzical.

"Ne așteptăm la un eveniment muzical captivant și la o experiență artistică autentică, care va pune pe scenă muzica veche într-un mod proaspăt și inovator. Adică o descoperire a noutății muzicii vechi" declară Laurențiu Constantin, fondatorul și directorul festivalului.

Pentru mai multe informații și bilete, vă invităm să accesați site-ul festivalului de muzică veche: https://earlymusic.ro/.

Biletele se pot achiziționa din rețeaua fizică Eventim sau online: https://tinyurl.com/SolieTutti