Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Zilele Clasic e fantastic 2024 - sâmbătă, 27 ianuarie, ora 17.00, Ateneul Român

Publicat: miercuri, 8 Noiembrie 2023 , ora 10.18

Cum să înțelegem muzica și filmul de animație

CineConcert - Felix the Cat.

Muzica originala Simona Strungaru

Interpretează Simona Strungaru Symphonics

Simona Strungaru: pian

Natalia Pancec: vioară

Bogdan Gugu: clarinet

Iulian Nitică: contrafagot

Sebastian Burneci: trompetă

Comentează: Cristina Sârbu

Spectacol de film și muzică realizat în colaborare cu Festivalului Internațional de Animație Animest

Sponsor RBC/ Romanian Business Consult

Vă propunem o călătorie în universul desenului animat, mai exact, în departamentul în care se realizează efectele sonore. Cine-Concertul FELIX THE CAT (r. Pat Sullivan, Otto Messmer) reunește 8 episoade cu aventurile celebrului motan acompaniate de muzica originală a Simonei Strungaru. Compozitoarea depășește granițele universului clasic, exploatând posibilitățile tehnice ale instrumentelor tradiționale dar folosind si o multitudine de insertii tehnologice creative.

Se suprapun astfel două lumi, una realizată in pre-productie prin utlilizarea unor sonorităti virtuale dar și cu concursul sopranei Irina Ionescu, al violoncelistului Radu Sinaci și aportul actoricesc al Mayei Sophie Burneci și cea de-a doua, acustică, interpretată live de Simona Strungaru (pian), Natalia Pancec (vioară), Bogdan Gugu (clarinet), Iulian Nițică (contrafagot), Sebastian Burneci (trompetă).

Zilele Clasic e fantastic 2024

Duminică, 28 ianuarie, ora 17, Ateneul Român

Cum să înțelegem muzica și dansul

Azi Cu Mozart

Gigi Căciuleanu - O lectură de coregrafie

Muzica Wolfgang Amadeus Mozart, Paul Ilea

Gigi Căciuleanu Romania Dance Company"

Lelia Marcu-Vladu - asistenta coregrafică/dansatoare

DansActorii : Ana și Bogdan Iacob

Comentează Cristina Sârbu

Deschizând larg ușa unei repetiții publice, Gigi Căciuleanu propune nu numai să prezinte ci să și descifreze pentru specatatori, câteva fragmente din coregrafiile sale pe muzica genialului compozitor.

Muzica lui W A Mozart este și va rămâne genială și pentru faptul că este în ziua de "azi" așa cum a fost de-a lungul timpului, aptă nu numai să fie cântată și/sau jucată ci și (re-)interpretată în modurile cele mai diverse, de către artiști cât mai diverși.

Se pretează acestui artistic "joc" ( însă în nciun caz joacă ! ) Lelia Marcu-Vladu, dansatoare si asistenta coregrafică a spectacolelor trupei "Gigi Căciuleanu Romania Dance Company" alături de dansActorii : Ana și Bogdan Iacob. Cuplu care va evolua atât pe muzica lui Mozart cât și pe o re-interpretare muzicală originală a acesteia, versiune în versiune înregistrată, aparținând unui tânăr compozitor român actual: Paul Ilea.

Mesajul spectacolului "Azi cu Mozart" este că Wolfgang Amadeus, rămânând un unicat, este în același timp un fenomen universal. Și actual!

Prin urmare Muzica sa nu este un produs închis ci un drum liber deschis pentru interpretări și re-interpretări atât pentru "azi" cât și pentru viitor.

"Azi", clipa prezentă, înseamnă nu numai actualizare ci mai ales o perpetuă posibilitate de proiecție spre cele mai felurite și îndrăznețe RE-actualizări.Gigi Căciuleanu.