Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Pianistul Cătălin Răducanu va încheia la Ateneul Român, pe 24 octombrie, Turneul Național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor

Publicat: joi, 12 Octombrie 2023 , ora 13.32
Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian și la țambal.
Biletele sunt disponibile site-ul www.fge.org.ro - secțiunea Calendar . Dar se pot găsi și la Casa de Bilete deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de marți până vineri, între orele 9:00-16:00.
Despre concertul care urmează la Ateneu, Cătălin Răducanu declară: Îmi propun ca prestația mea artistică să fie cât mai sinceră, încărcată de profunzimile spirituale aferente muzicii interpretate. Voi explora și invit totodată și publicul să "călătorească" în universurile sonore captivante și diverse ale ideilor și trăirilor repertoriului abordat. De asemenea, voi purta ascultătorii pe tărâmul improvizației și al ritmurilor și sonorităților de jazz și apoi în acea lume muzicală cu iz arhaic al timbrului exotic și magic al țambalului. (Cătălin Răducanu)
De două luni, tânărul pianist concertează solo la Sinaia, Oradea, București, Constanța, Gugești, Focșani, Brașov, Deva, Arad, urmând ca pe 24 octombrie, să ajungă din nou la București, la Ateneul Român. Recitalurile lui la pian și țambal, fie că au fost în săli de concert celebre sau în cămine culturale, au însemnat apropierea publicului de muzică și reconfirmarea ideii pe care artistul o are de multă vreme, aceea că "Muzica e una!". Cum a fost experiența acestui prim turneu solo? Experiența turneului este una fructuoasă și de bun augur. Nu numai din punctul de vedere al aparițiilor scenice ci și din punctul de vedere al maturizării și perfecționării continue "la foc mic" a tot ceea ce implică starea, "ținuta" artistului ce servește arta cu devotament și pasiune. Mi-a plăcut, am învățat multe și îmi doresc ca acest turneu să fie primul din multe care vor veni.
Cătălin Răducanu a pregătit un program special pentru publicul de la Ateneu, cu piese de Liszt și Chopin la pian, cu improvizații de jazz, pe teme de la George Gershwin la Chick Corea și cu piese la țambal, de la Toni Iordache la Eric Satie.

Detalii pe www.ArtistPianTambal.ro
Video Un artist, un pian și un țambal la Teatrelli: https://youtu.be/yJAelBSUSX4
Spot video turneu: https://youtu.be/FNfdlJ_NvLo

Instagram
https://instagram.com/artist.pian.tambal
ITINERAR
26 august, ora 19:00 - Sinaia, Sala Casino - avanpremieră, în cadrul Festivalului "Enescu și muzica lumii"
2 septembrie, ora 19:00 - Oradea, Sala "Enescu-Bartók" a Filarmonicii
3 septembrie, ora 21:00 - București, Grădina cu filme - Creart
8 septembrie, ora 19:30 - București - Rezidența9
9 septembrie, ora 19:00 - Constanța, esplanada Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski"
21 septembrie, ora 12:00 - Gugești, jud. Vrancea
21 septembrie, ora 19:00 - Focșani, Ateneu, în cadrul festivalului "Classic for teens"
24 septembrie, ora 19:00 - Brașov, Sala Patria
25 septembrie, ora 19:00 - Deva, Sala Pro Arte
26 septembrie, ora 19:00 - Arad, Palatul Culturii

24 octombrie, ora 19:00 - București, Ateneul Român
PROGRAM MUZICAL

Pian
Frédéric Chopin - Balada nr. 4 în fa minor, op. 52
Frédéric Chopin - Studiu op. 10, nr.8
Franz Liszt - Les jeux d'eaux à la villa d'Este
Frédéric Chopin - Studiu op. 25, nr. 12
Isaac Albéniz - Asturias
Improvizații pe teme de jazz
Chick Corea - Armando's Rhumba
George Gershwin - I've got rhythm
Chick Corea - Spain
Improvizații la țambal pe diverse teme
Toni Iordache - Horă din Muntenia
Cătălin Răducanu - Evocation
Erik Satie - Gnossienne Nr. 1
Toni Iordache - Picături de untdelemn


n. 1992, București
Cătălin Răducanu
este absolvent al Colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti" și al Universității Naționale de Muzică din București. A studiat pianul cu Alma Peter, Vlad Dimulescu, Dana Borșan și Viniciu Moroianu. A câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale, având privilegiul de a susține concerte în Germania, Ungaria, Franța și Italia. S-a perfecționat în cadrul unor masterclass-uri cu profesori de renume: Gabriel Amiraș, Andrei Gavrilov, Cristian Beldi și alții. A fost de două ori bursier al UNIMIR și al Fundației "Principesa Margareta a României", în 2014 și 2016.
A susținut recitaluri si concerte la Școala Americană, Tinerimea Română, Teatrul Act, Muzeul "George Enescu", Sala Dalles, Universitatea Națională de Muzică București, Institutul Maghiar, Sala ARCUB, Sala Palatului, Ateneul Român, Centrul Ceh, Palatul Suțu, Castelul Peleș, Palatul "Regina Elisabeta", Franz Liszt Academy Budapest, Academia Maghiară din Roma, Teatrul ODEON București, Casa de Cultură "Aurel Stroe" din Bușteni, Opera Națională București, Filarmonica "Ion Dumitrescu" din Râmnicu-Vâlcea, Filarmonica din Brașov, Casa Lipatti etc. A participat la Festivalul "Serile Lipatti" (2013 - 2014) și a prezentat improvizații la pian pentru filme mute în anul 2016, la Cinemateca Română din București. Pe lângă profesionalismul și dăruirea cu care interpretează muzica clasică, Cătălin Răducanu desfășoară proiecte în care cântă jazz, fiind și compozitor. A participat la Festivalul de Jazz de la Constanța, "Jazz up Sea".
În prezent este student doctorand în anul III, sub îndrumarea ilustrului muzician Dan Dediu. De asemenea, este profesor acompaniator al Colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti" și pianist colaborator al grupului cameral "Traffic Strings". A făcut parte din proiectul CONNECTARTS, al Asociației Culturale ISVOR. A fost unul dintre acompaniatorii oficiali ai Concursului "George Enescu" la Secția Vioară, în luna mai 2021. Este membru al formației de muzică contemporană "Ars Subtilior".
A participat ca interpret la pian si țambal si în proiecte interdisciplinare precum La steaua... Cuvinte, necuvinte, alături de actorii Horațiu Mălăele și Emilia Popescu. În 2023 a fost invitat ca interpret la pian și țambal în spectacolul Aplauze pentru poet …pe scenă, alături de Rodica Mandache și Eduard Păuna, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, proiect prezentat și la București sau la Chișinău. Tot în 2023 a participat alături de Ansamblul "Violoncellissimo", în turneul Clasic la puterea a treia. Un artist, un pian și un țambal este primul său turneu solo.