Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Clasic e fantastic la sfârșit de stagiune - Opera Flautul fermecat de Mozart (fragmente)

Publicat: marți, 16 Mai 2023 , ora 10.40


Este povestea unui prinț, pe numele său Tamino care, cu ajutorul unui flaut fermecat (Zauberflöte), dăruit lui de Regina Nopții, reușește să învingă forțele răului și să își împlinească visul de iubire pentru frumoasa Pamina. Îi este alături un personaj fantastic, Papageno, jumătate om-jumătate pasăre care, și el, reușește să scape din multe încurcături datorită unui alt instrument muzical, un gingaș joc de clopoței (Glockenspiel) cu care îmblânzește fiarele pădurii.

Flautul fermecat/ Die Zauberflöte de Wolfgang Amadeus Mozart este una dintre cele mai frumoase și mai îndrăgite opere în întreaga lume. Premiera a avut loc în 1791 la Viena și însuși Mozart și-a dirijat lucrarea scrisă pe textul inspirat al lui Emanuel Schikaneder care s-a aflat, și el, pe scenă, în rolul lui Papageno. Succesul a fost uriaș. Compozitorul a socotit Flautul fermecat drept cea mai reușită și iubită lucrare a sa. "Aș vrea să mai ascult o dată Flautul fermecat", a cerut Mozart în penultima zi a vieții sale. S-a stins pe 5 decembrie 1791 seara, în timp ce pe scena vieneză se juca Flautul fermecat.

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica și teatrul
Sâmbătă, 3 iunie, ora 11, Ateneul Român

Mozart - opera Flautul fermecat ( fragmente)

Interpretează studenți și masteranzi ai Departamentului Canto și Artele Spectacolului Muzical din cadrul Universității Naționale de Muzică București

Tamino - Cosmin Manole

Pamina - Valeria Beliman

Regina Noptii - Miruna Dascălu

Papageno - Dan Macavei

Papagena-Bianca Poenaru

Sarastro - Mihai Scarlat

Monostatos - Eugen Florea

Regia artistică: conf. univ. dr. Anda Tabacaru

Pregătirea muzicală: prof. univ. dr. Alexandru Petrovici

Comentează Cristina Sârbu

Concert-spectacol realizat în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică București

Sponsorii stagiunii 2022-2023 : EY Romania, wipro, RBC Romanian Business Consult, Schoenherr, Fundația H. Mălineanu, Green Sugar, Centrul Național de Artă "Tinerimea română"


Biletele se pot cumpăra

  • De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00, Telefon: 021.315.68.75. Plata doar în numerar
  • Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".