Arhivă : Agenda de concert Înapoi

"City Break" este tema Concertului de Anul Nou de la Sibiu

Publicat: miercuri, 21 Decembrie 2022 , ora 13.14

Biletele s-au pus în vânzare pentru destinația: 2023

Strălucita atmosferă plină de fervoare a muzicii clasice este rezervată celor care vor alege să se bucure de trecerea dintre ani la Sibiu. Aflat la cea de-a 14-a sa Ediție, Concertul de Anul Nou de la Sibiu continuă să inoveze formula vieneză și propune publicului tema sonoră a unui «City Break».

După îndelungata pauză, emoții înalte amplificate de regăsirea cu marile orașe ale lumii vor fi redate în concert de arta dirijorului Tiberiu Oprea. Invitat pentru prima dată pentru a susține Concertul de Anul Nou de la Sibiu, artistul va conduce un program spectaculos, conceput pentru Orchestra ICon Arts, ansamblu care va colabora cu balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, coregrafia fiind semnată de Aleisha Sibhoun Prodea.

Soliștii invitați vor fi: Antonia Beteag - soprană, Andres Groza - bas, Ștefan Cazacu - violoncel, în timp ce rolul de ghid al City Break-ului muzical va reveni muzicologului și jurnalistul Cătălin Sava.

Evenimentul se va desfășura la Sala Thalia în dublă reprezentație cu începere de la ora 18:00: sâmbătă, 31 decembrie 2022 și duminică, 1 ianuarie 2023. Biletele de îmbarcare pentru prima destinație muzicală a anului 2023 s-au pus în vânzare prin rețelele entertix.ro și myticket.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (informații la numărul de telefon 0735.566.486).

Publicul avid de frumos se va putea bucura și de spectacolele care vor fi prezentate pe 29 decembrie la Brad (județul Hunedoara) și pe 30 decembrie la Deva.


Tradiția de a inova, partitura centrală a fiecărui Concert de Anul Nou de la Sibiu

Repere sonore din spații cu tradiție muzicală precum Paris, Veneția, Viena sau Budapesta vor glisa în pași de vals către piese culese din folclorul românesc pentru a face loc altor destinații imaginare din repertoriul cinematografic și pop-culture. Orașul ridicat din sunete pe scena Sălii Thalia prin dansuri pline de grație va păstra culorile locale ale fastului muzical și le va primi pe cele moderne prin abilitatea muzicii de a produce imagini acustice instantanee.

Ca în fiecare călătorie culturală, Concertul va cuprinde momente de suspensie temporală, lăsând în urmă iureșul de a descoperi noi teritorii muzicale. Pe măsură ce orele serii avansează, programul va crea spațiul necesar pentru romantismul ariilor și duetelor de operă care vor încheia seara în note triumfale.


Concertul de Anul Nou de la Sibiu, Ediția XIV
, este un eveniment organizat de Asociația UCIMR - Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Filarmonica de Stat din Sibiu și ICon Arts. Parteneri: Teatrul de Balet Sibiu, Continental Forum Sibiu, Tulipa Flower Shop. Parteneri media: Magic FM, Star Sibian, Zeitung, Mesagerul de Sibiu, Sibiu Independent, Zile și Nopți, Profil Cultural, Știri de Sibiu, Casa de cultură a Municipiului Sibiu, #goodtime, Sibiu City App.


Despre UCIMR

Asociația Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este un ONG de utilitate publică cu peste 10.000 membri la nivel național și o activitate de peste 27 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei. Activitatea UCIMR vizează atât promovarea tinerelor talente, cât și a muzicienilor de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc și universal.

În fiecare an, prin intermediul proiectelor derulate, cca. 200 de tineri interpreți se bucură de colaborări periodice la nivel național; alți 150 de artiști consacrați sau la început de carieră sunt implicați în concerte și spectacole în țară și în străinătate; 8 spații neconvenționale sunt activate prin stagiuni muzicale creative și câștigă noi audiențe; zeci de organizații culturale, instituții și artiști independenți își desfășoară propriile proiecte cu sprijinul nostru; 3 festivaluri sunt organizate la nivel internațional; peste 140 de concerte sunt programate în toată țara și în străinătate; cel puțin 10 lucrări noi de muzică cultă sunt compuse prin comenzile pe care UCIMR le lansează periodic; peste 1.000.000 de persoane află despre evenimente și descoperă mai multe despre muzică, artiști și spații de patrimoniu; peste 500 de copii din medii diferite își dezvoltă creativitatea în cadrul atelierelor noastre; peste 1.000.000 de lei sunt investiți în proiecte culturale și generează locuri de muncă, creștere profesională pentru artiști și experiențe irepetabile pentru public.