Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Seară Prokofiev, joi, la Filarmonica Brașov

Publicat: luni, 12 Decembrie 2022 , ora 13.28

Joi, 15 decembrie, de la ora 19, Filarmonica Brașov așteaptă brașovenii la o seară dedicată compozitorului Sergei Prokofiev. Se vor cânta suita Romeo și Julieta și Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră.

Concertul va fi condus de dirijorul Mircea Pădurariu, iar solistul serii va fi pianistul Andrei Korobeinikov, un artist de excepție care a absolvit conservatorul din Moscova când avea doar 19 ani. Ultimul artist care a reușit să facă acest lucru înaintea sa, a fost Sergei Rachmaninov în anul 1892.

Mircea Pădurariu a absolvit studiile de licență în arta dirijatului și a continuat cu studii de masterat, secția Stilistică dirijorală sub îndrumarea Conf. Dr. Horia Andreescu. În anul 2015 și-a făcut debutul ca dirijor alături de orchestra Filarmonicii din Pitești, urmând la scurt timp să aibă debutul și pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești. În anul 2018, a fost numit dirijor principal al ansamblului "Archaeus", făcând ca muzica contemporană să prindă viață în săli precum Ateneul Român, Muzeul George Enescu în Aula Uniunii Compozitorilor, Sala Dalles, Ateneul din Tecuci și Ateneul din Bacău. În anul 2021, debutează pe scena Filarmonicii din Brașov, alături de orchestra simfonică și grupul vocal Anatoly, urmând să dirijeze frecvent în cadrul aceastei instituții alături de artiști celebri.

Pianistul rus Andrei Korobeinikov a început să cânte la pian la vârsta de 5 ani. În 2006, a câștigat o bursă de studii la Royal College of Music din Londra oferită de Gill și Julian Simmonds și a intrat la cursul postuniversitar la clasa Vanessei Latarche. În 2008 a absolvit cu onoruri la Royal College of Music din Londra și a primit un premiu special: Queen Elisabeth Rosebowl.

În 1998 (la vârsta de 12 ani) a intrat la facultatea de drept a Universității Europene de Drept Justo din Moscova, unde a absolvit cu onoruri în 2003 ca avocat specializat în drept civil. În perioada 2004-2007 a urmat cursuri postuniversitare la Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova (Departamentul de drept civil).

Din 1994 până în 2006, Andrei Korobeinikov a obținut peste 20 de premii la diferite concursuri naționale și internaționale. A susținut concerte în peste 45 de țări ale lumii și a avut plăcerea de a cânta alături de Philharmonia Orchestra (Londra), London Philharmonic Orchestra, NHK Symphony Orchestra (Tokyo), Orchestre National de France, Orchestre de chambre de Paris, Konzerthausorchester Berlin, NDR Sinfonieorchester Hamburg, și multe altele.

Biletele pentru concert se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.