Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Klavier Art Duo Festival Rădăuți 2022

Publicat: marți, 22 Noiembrie 2022 , ora 12.01


În perioada 1-4 decembrie 2022 va avea loc la Casa de Cultură din Rădăuți a șasea ediție a unicului festival de pian la patru mâini din țară - Klavier Art Duo Festival. În cele patru seri de concerte vor evolua renumite duo-uri pianistice din țară și invitați de peste hotare.

Festivalul se deschide în data de 1 decembrie cu recitalul "Imagini Românești" dedicat Zilei Naționale a României, susținut de Corina Răducanu & Eugen Dumitrescu. În program sunt lucrări semnate de George Enescu, Mihail Jora, Sabin Drăgoi, Leon Klepper, Liviu Comes, Alexandru Pașcanu și Marius Sireteanu.

Vineri, 2 decembrie, este seara tinerilor în festival. "Înălțimi pe portativ...la două și patru mâini" vor fi prezentate de elevi laureați la concursuri naționale și internaționale de la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" din Suceava, coordonați de prof. dr. Corina Răducanu, prof. Adriana Iftimiu și prof. Laura Pintileasa.

O "Invitație la Vals", sâmbătă, 3 decembrie, cu pianiștii Daria Tudor & Florian Mitrea. Recitalul propune lucrări de referință din literatura pianului la patru mâini, o incursiune muzicală ce pornește din perioada romantică și ajunge la muzica românească și colindele specifice sărbătorilor de iarnă. Cei doi artiști concertează pe marile scene ale lumii și predau la două dintre cele mai prestigioase universități - Universitatea de Arte UDK din Berlin și Royal Academy of Music din Londra.

Ultima seară a festivalului aduce în atenția publicului un "Caleidoscop muzical" în interpretarea duo-ului pianistic Karina Șabac & Toma Popovici, doi muzicieni cu o bogată activitate concertistică și pedagogică de la Universitatea Națională de Muzică din București. Veți putea asculta lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Francis Poulenc, Serghei Rachmaninov și Aram Haciaturian.

Concertele sunt prezentate de muzicologul Loredana Baltazar, încep de la ora 18:00, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.