Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert Simfonic la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" din Chișinău sub bagheta dirijorului Răzvan Apetrei

Publicat: luni, 14 Noiembrie 2022 , ora 9.38

Dirijorul Răzvan Apetrei va fi în premieră la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici din Chișinău în data de vineri, 18 noiembrie 2022, începând cu ora 18:00, la Palatul Republicii din Chișinău.

Solistul serii va fi pianistul Marcel Lazăr, care va interpreta Concertul pentru pian și orchestră nr. 23 La major KV 488 de W. A. Mozart.

Programul mai cuprinde Simfonia nr. 3 în Mi bemol major de W. A. Mozart și Serenada pentru orchestră de coarde, op. 48 de P. I. Ceaikovski.

Răzvan Apetrei este unul dintre cei mai performanți și promițători dirijori români din noua generație, fiind, în același timp, membru fondator al Cameratei Regale și membru fondator și director general al Corului Regal, ansambluri de tineret aflate sub Înalt Patronaj Regal și decorate de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. Urmează studiile dirijorale la București, la clasa maestrului Dumitru Goia, iar din anul 2017 devine doctorand și asistent universitar la Iași. În anul 2016 fondează Opera Clandestina, companie independentă de operă, balet și teatru. Colaborează cu instituții muzicale din România, precum Filarmonicile din Brașov, Bacău, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Opera Comică pentru Copii din București ș.a. și evoluează în cadrul edițiilor 2019 și 2021 ale Festivalului Internațional George Enescu.

Pianistul Marcel Lazăr, originar din Republica Moldova, a urmat studii muzicale în Cluj-Napoca, București și Salzburg, iar în prezent activează în Viena. Susține o prodigioasă activitate muzicală camerală materializată în proiecte precum Cu pianul prin Chișinău, Concert pe întuneric ș.a. și este implicat în proiecte educaționale și sociale prin muzică realizate prin intermediul platformei Moldo Crescendo pe care a fondat-o în anul 2015. Colaborează cu muzicieni precum soprana Valentina Nafornița, violonistul Dan-Iulian Druțac, violoncelistul Constantin Borodin ș.a.

Biletele pot fi achiziționate la casa de bilete a Filarmonicii sau online la https://iticket.md/event/concert-simfonic