Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Filarmonica de Stat Sibiu a pregătit un program de excepție, sub bagheta maestrului Vlad Conta

Publicat: miercuri, 9 Noiembrie 2022 , ora 16.08


Conducerea muzicală a concertului simfonic de joi, 10 noiembrie, va fi asigurată de reputatul dirijor Vlad Conta, apreciat la cel mai înalt nivel internațional pentru rigurozitatea și meticulozitatea cu care pregătește fiecare apariție a orchestrei la pupitrul căreia se află.

Maestrul Vlad Conta s-a declarat încântat să colaboreze din nou cu Filarmonica de Stat Sibiu. "Mă bucur foarte mult că am revenit. De fiecare dată, cu mare plăcere, fac muzică alături de colegii mei din Filarmonică. Avem un program deosebit de frumos, cu două lucrări celebre: Concertul al II-lea de Rahmaninov și Simfonia I de Beethoven. Am putea găsi un fir unificator care este familia tonală Do, dar de fapt este o coincidență. Piesele sunt superbe, de abia aștept să le aud în concert și vă invit cu drag!" este mesajul domniei sale pentru publicul sibian.

Dirijor al Operei Naționale București din 200, Vlad Conta a fost distins cu: Medalia de Aur "Katia Popova" la Festivalul de Muzică de la Plevna (Bulgaria), medalia "A 125-a aniversare a Canadei" pentru merite culturale deosebite, Premiul "Ludovic Spiess" al Forumului Muzical Român (2011). Din 2012, este membru de onoare al Filarmonicii Moldova din Iași. De asemenea, este cetățean de onoare al orașului Fort Worth (Texas, SUA). Deține un vast repertoriu simfonic, vocal-simfonic, de operă și balet, și desfășoară o carieră internațională ca dirijor invitat la National Symphony Orchestra din Washington, Philharmonia Orchestra din Londra, Orchestra Națională Rusă din Moscova, Orchestra Sinfonica Nazionale (Torino), orchestrele simfonice din Vancouver, Edmonton, Quebec (Canada), Orchestre de la Suisse Romande, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orchestra della Svizzera Italiana (Elveția), precum și alte orchestre din SUA, Franța, Italia, Irlanda, Grecia, Bulgaria și Turcia.

În ipostază solistică, îl vom asculta pe Csíky Boldizsár jr., pianist cu o activitate artistică și pedagogică remarcabilă, în a cărui carieră concertistică se regăsesc peste 800 de apariții în toate centrele muzicale din țară, precum și pe scene internaționale din: Austria, Bulgaria, Cehia, Elveția, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Republica Moldova, SUA, Ucraina, Ungaria.

Programul concertului cuprinde: Serghei Rahmaninov - Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră, Ludwig van Beethoven- Simfonia nr. 1.

Concertul simfonic va avea loc joi, 10 noiembrie 2022, ora 19.00, la Sala Thalia, în cadrul stagiunii 2022/2023 "EChO". Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 40 lei, la casa de bilete a Filarmonicii, pe www.iabilet.ro și în aplicația mobilă Filarmonica Sibiu.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe: facebook.com/FilarmonicaSibiu | youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu