Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concertul-conferință "Sursele de inspirație și imaginarului muzicii clasice", cu compozitorul Dan Dediu, încheie seria "Muzică pe pâine - despre frumusețea muzicii clasice"

Publicat: vineri, 4 Noiembrie 2022 , ora 9.56

Miercuri, 9 noiembrie, ora 19.00, la Palatul Suțu, are loc al optulea și ultimul concert-conferință din cadrul seriei "Muzică pe pâine - despre frumusețea muzicii clasice", un proiect al Asociației Culturale Kitharalogos, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Fundația ACCUMM, co-finanțat de AFCN. Compozitorul și muzicologul Dan Dediu este cel care scrie pagina finală a seriei cu o prezentare intitulată "Sursele de inspirație și imaginarului muzicii clasice". Cu exemplificări diverse de la pian, acesta va realiza un periplu prin diversele surse de inspirație ale muzicii clasice, de la cele naturale la cele culturale, discutînd teme precum muzica absolută și muzica programatică, modernismul și inspirația din științele exacte.

În preambulul concertului, doamna Nicoleta Bădilă, muzeograf la Muzeul Municipiului București, secția Istorie, va ține o scurtă prelegere cu tema "Natura în muzica clasică: de la peisaje paradisiace la fenomene extreme".

Toate concertele proiectului vor fi difuzate live, online pe www.youtube.com/c/AsociatiaCulturalaKitharalogos și vor putea fi urmărite ulterior pe paginile de youtube și facebook ale asociației și ale Muzeului Municipiului București.

Intrarea la concertele de la Palatul Suțu este liberă, în limita locurilor disponibile, și se face pe bază de rezervare, scriind la: kitharalogos@gmail.com.

Detalii: www.muzeulbucurestiului.ro, www.muzicapepaine.ro

www.facebook.com/muzicapepaine, www.facebook.com/kitharalogos