Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Corul Preludiu va cânta joi alături de orchestra Filarmonicii Brașov!

Publicat: luni, 31 Octombrie 2022 , ora 14.51

Filarmonica Brașov începe luna noiembrie cu un concert cu patru soliști în cadrul căruia orchestra simfonică va cânta alături de Corul de Cameră Preludiu.

Corul Preludiu își sărbătorește cea de-a 50-a aniversare, iar joi, 3 noiembrie va susține un concert la Sala Patria, în cadrul căreia va cânta alături de orchestra Filarmonicii Brașov, dirijată de maestrul Andrei Stănculescu. De la apariția sa, formația a prezentat mai mult de 2.500 de concerte pe marile scene din România și din străinătate, în cursul celor peste 90 de turnee efectuate în 30 de țări din Europa, America și Asia, fiind laureată la mai multe festivaluri internaționale (Pardubice, Nitra, Barcelona, Celje).

Dirijorul Andrei Stănculescu s-a născut la 8 decembrie 1995 și are deja are o bogată experiență dirijorală, realizând o serie de performanțe muzicale. A colaborat și a studiat de-a lungul timpului cu personalități precum Cristian Mandeal, Cristian Măcelaru, Tiberiu Soare, Voicu Enăchescu, Gabriel Popescu, Leo Warynski sau Francois Xavier-Roth. Din anul 2018, este dirijorul Corului Catedralei Sf. Iosif. Acesta a avut onoarea de a dirija slujba papală, cu ocazia vizitei Sanctității Sale, Papa Francisc, în România, primind decorația Crucea Arhiepiscopală. Pe 8 Decembrie 2021, își face debutul pe scena Ateneului Român, alături de Orchestra Română de Tineret și Corul de cameră Preludiu, devenind astfel unul dintre cei mai tineri dirijori care au pășit pe această scenă.

Soliștii concertului de joi vor fi artiștii vocali brașoveni Silvia Micu (soprană), Antonela Barnat (mezzosoprană) Liviu Iftene (tenor) și Dan Popescu (bas).

Programul concertului de joi este următorul:

J. Haydn - Missa Brevis în Fa major

J. Haydn - Harmoniemesse în Si bemol major

J. Brahms - Variațiuni pe o temă de Haydn, op. 56

Biletele pentru concert se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.