Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Călătorie muzicală în Boemia, sub bagheta dirijorului britanic Adam Hickox

Publicat: joi, 27 Octombrie 2022 , ora 9.07


Tânărul dirijor Adam Hickox, sub bagheta căruia vor evolua în perioada următoare BBC Scottish Symphony Orchestra sau Royal Philharmonic Orchestra - Londra va dirija miercuri, 2 noiembrie 2022 (de la 19.00) Orchestra de Cameră Radio, într-un frumos concert Haydn/Dvoűák/Mozart.

Concertul de la Sala Radio va debuta cu Simfonia nr. 44 semnată de Haydn, celebrul compozitor austriac considerat "părintele simfoniei", creator a 106 lucrări încadrate genului simfoniei.

Seara va continua cu Suita Cehă de Dvoűák și se va încheia tot în peisajul Boemiei prin Simfonia nr. 38 - Praga, ce poartă semnătura lui Mozart. Lucrarea a avut premiera în ianuarie 1787, în timpul primei sale vizite în oraș, ceea ce explică și numele acordat partiturii.

Absolvent al Academiei Regale de Muzică din Londra, dirijorul britanic Adam Hickox a demonstrat deja o fluiditate impresionantă a tehnicii și o interpretare matură a unui vast repertoriu simfonic și de operă. În anul 2022 și-a încheiat mandatul de asistent dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Rotterdam.

În stagiunea curentă 2022/23, Adam Hickox își va face debutul cu BBC Scottish Symphony Orchestra sau Royal Philharmonic Orchestra, la Wigmore Hall, în evenimentele dedicate sărbătoririi Bicentenarului Academiei Regale de Muzică din Londra. De asemenea, se va întoarce la Orchestra Simfonică BBC pentru un concert de studio și la Orchestra Simfonică din Rotterdam pentru concerte în cadrul stagiunii acesteia. În ultimii ani, a dirijat ansambluri ca Orchestre de Paris, Gävle Symphony Orchestra (Suedia) și Orchestra Națională BBC din Țara Galilor.


Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor - pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical - și LIVE online, pe site-urilecelor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro-secțiunea Bilete.

Biletelesunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele "Muzica", IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.