Arhivă : Agenda de concert Înapoi

MEMORII SONORE – Turneul ansamblului Musica Viva la final

Publicat: miercuri, 19 Octombrie 2022 , ora 10.31

Marți, 25 octombrie 2022, vă invităm la Centrul Național de Artă "Tinerimea Română" de la ora 19, să ne luăm rămas bun așa cum știm noi mai bine, prin muzică și poveste. Turneul Ansamblului Musica Viva a ajuns la final după două luni în care am trăit la intensitate maximă fiecare clipă, pe scenă sau în afara sălilor de spectacol.

Concertele, o împletire armonioasă de sunet și imagine, au adus în atenția publicului partituri uitate sau foarte noi din peisajul muzicii românești, lucrări de o inestimabilă valoare pe care Ansamblul Musica Viva le-a făcut să înflorească în urechea și ochii ascultătorilor.

Programul concertului se adresează tuturor amatorilor de frumos, fie ei melomani sau nu, datorită asocierii lui cu melodii deja cunoscute din tezaurul muzical românesc și universal sau cu zona spectaculoasă a vizualului. Andreea Butnaru își va folosi pentru ultima oară în acest proiect talentul de povestitor pentru a introduce publicul în atmosfera timpurilor trecute.

Artiștii ansamblului: pianista Andreea Butnaru, violonistul Adrian Florescu, violoncelistul Florin Mitrea și invitatul lor, regizorul de imagine Andrei Nicolescu.
Programul a pornit pe firul unei povești despre România, istoria ei muzicală și prezentul ei în Europa cu sonorități de Ludwig van Beethoven, Stan Golestan, Nicolae Buicliu, George Enescu și Alin Chelărescu.
Mulțumim Sinaia, Focșani, Tecuci, Piatra Neamț, Botoșani, Sibiu, Câmpina, Ploiești și București pentru găzduire și pentru că ne-ați ajutat să transformăm turneul într-un proiect spectaculos. Mulțumim partenerilor media: Radio România Muzical, Radio România Internațional, onlinegallery.ro, Agerpres, Radio Trinitas, Trinitas TV.
Nu în ultimul rând, mulțumirile noastre se îndreaptă către co-organizatorii și partenerii de seamă: Centrul Național de Artă Tinerimea Română din București, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica "Paul Constantinescu" Ploiești, Primăria Câmpina și Casa de Cultură Geo Bogza din Câmpina, Ateneul Focșani, Centrul pentru cultură și arte "Carmen Saeculare" din Piatra Neamț, Fundația Pelin Tecuci, Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani.

Acest proiect a fost co-finanțat de AFCN.
Turneul este organizat de Perart Production.
Contact: mia.ionescu@unmb.ro
Site web: www.memoriisonore.ro
Instagram: @memorii_sonore
Facebook: @MemoriiSonore