Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'CASA LIPATTI Open Stage - Stagiune Muzicală dedicată Profesorilor și Discipolilor', Ediția a XVIII-a

Publicat: marți, 20 Septembrie 2022 , ora 14.07


Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită vineri, 23 septembrie 2022, de la orele 19:00, la cea de-a XVIII-a Ediție a Programului, deja devenit tradiție și reper în peisajul cultural bucureștean - "CASA LIPATTI Open Stage - Stagiune Muzicală dedicată Profesorilor și Discipolilor", realizată în parteneriat cu Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti".

Programul CASA LIPATTI Open Stage oferă tinerelor talente ocazia de a evolua în fața publicului pe scena care a găzduit evenimente cu personalități emblematice ale culturii românești și, totodată, să ofere recunoaștere Profesorilor emeriți din domeniul muzicii clasice, chiar în Salonul de Muzică al Casei Lipatti, unde marele pianist și compozitor Dinu Lipatti a studiat intens, el însuși fiind un pedagog talentat și recunoscut la nivel internațional.

Invitați de onoare la această nouă Ediție a Programului, prin parteneriatul cultural cu Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" sunt Profesori ai acestei instituții prestigioase de învățământ vocațional, doamnele: Olga Podobinschi, Elena Petrenco, Carmen Enescu-Botezatu, Mihaela Andrei, Elena Dumitrescu și Andreea Țimiraș.

Astfel, vineri, începând cu orele 19:00 în Salonul de Muzică al Casei Lipatti va avea loc Recitalul "Omagiu lui Dinu Lipatti" compus integral din lucrările create de marele muzician și susținut de elevii:

Moroșanu Carla Gabriela (pian), Bogdan Andrei (pian), Ion Teodora (pian), Mihon Marco (pian), Liceanu Alexia (pian), Tănase-Ene Carina (pian), Țigaret Mihai (pian), Pierșinaru Alexandra Maria (pian), Török Radu (pian), Iasinovschi Ioana, Rușanu Dragoș (vioară), Suciu Paul (violoncel).

Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" din București este o instituție de stat de învățământ vocațional pentru specializările Muzică și Arta actorului, cu o prodigioasă activitate pedagogică și artistică de-a lungul celor peste șapte decenii de existență. Misiunea instituției este de a pregăti copii și tineri talentați din toate treptele învățământului preuniversitar pentru o carieră de succes în lumea muzicii și a artei dramatice, bazată pe cunoștințe solide de cultură generală și o educație artistică de excepție.

Colegiul, fondat în 1945, a fost primul liceu de muzică din România, numindu-se, într-o perioadă, Școala de Artă nr.1, apoi Liceul de Artă. Din anul 1990 a primit, în semn de prețuire, numele celebrului muzician român Dinu Lipatti, artist strălucit și om de o rară distincție și modestie. Pentru merite deosebite în activitatea didactică și vocațională, instituția a fost ridicată la rangul de Colegiu Național, titlu pe care-l onorează an de an cu realizări de vârf în concursurile și manifestările artistice naționale și internaționale.

Conceptul Programului CASA LIPATTI Open Stage - Stagiune dedicată Profesorilor și Discipolilor la Casa Artelor Dinu Lipatti - Ediția a XVIII-a aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti, Bd. Lascăr Catargiu nr 12. Accesul persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora este gratuit cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon 0314252563.