Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Deschiderea stagiunii a XVI-a la Filarmonica Pitești

Publicat: luni, 12 Septembrie 2022 , ora 16.48

Filarmonica Pitești deschide joi, 15 septembrie a.c., stagiunea a XVI - a. De la ora 19.00, în Sala "Simfonia", alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, vor urca pe scenă dirijorul Tiberiu Soare și percuționistul Sorin Rotaru.

În program: N. Rossauro - Concertul pentru marimbă și orchestră Nr. 1 și S. Prokofiev - Romeo și Julieta (selecțiuni din suitele 1 și 2).

Format la clasa maeștrilor Ludovic Bács și Petru Andriesei, Tiberiu Soare este dirijorul principal al Orchestrelor și Corurilor Radio București. Fiecare apariție a dirijorului Tiberiu Soare este un succes, așa cum a fost și în ianuarie 2009 la concertul de la Filarmonica Pitești dedicat maestrului Ludovic Bács. Tiberiu Soare a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești 2014 și 2017.

Născut la Sibiu, Sorin Rotaru începe studiul percuției la 11 ani sub îndrumarea profesorului Ioan Iliuț. Absolvent al Universității Naționale de Muzică București și al Academiei de Muzică din Brno, a participat și la cursuri susținute de prof. dr. H.C. Peter Sadlo. Doctor în muzică și profesor de percuție la U.N.M.B., a fost membru al formațiilor de cameră Archaeus, Profil și Sonomania.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.

În cadrul noii stagiuni, Filarmonica Pitești va organiza concerte eveniment, extraordinare, recitaluri camerale și concerte pop ale bandului. De asemenea, nu va lipsi concertul susținut de celebra trupă Direcția 5.