Arhivă : Agenda de concert Înapoi

VIBE Orchestra prezintă Soundtracks in Concert pe 9 septembrie în Parcul Crângași

Publicat: miercuri, 7 Septembrie 2022 , ora 7.46

Muzica de film va ajunge la inima publicului pe 9 septembrie, în Parcul Crângași, în interpretarea VIBE Orchestra. Sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie, coloanele sonore ale celor mai mari producții cinematografice vor încânta spectatorii: teme muzicale din "Războiul Stelelor," "Titanic", "Harry Potter," Gladiatorul," "Pirații din Caraibe" sau "Stăpânul Inelelor" vor face parte din programul concertului denumit sugestiv "Soundtracks In Concert." Spectacolul va avea loc de la ora 20.00, în Parcul Crângași din Capitală, iar intrarea va fi liberă. Concertul se va putea viziona și online pe pagina de facebook a Asociației pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România, cât și pe pagina Primăriei Sectorului 6 al Municipiului București.

Cei care vor asista la concert, vor fi purtați pe aripile muzicii de film de 50 de tineri instrumentiști de înaltă clasă, iar experiența va fi completată de un show de lumini și de o proiecție reprezentativă pentru fiecare secvență sonoră.

Dirijorul Alexandru Ilie declară: "Sunt pasionat de muzica de film și de modul în care coloana sonoră completează atmosfera producției, alimentează tensiunea poveștii și contribuie la transformarea filmului într-o capodoperă cinematografică. Așa că vin către public cu acest concept ce înseamnă o incursiune în universul sonor al multor blockbustere și filme de Oscar semnate de cei mai mari compozitori ai genului. Toate acestea vor fi acompaniate de un show incendiar de lumini și de proiecții video".

Dirijorul Alexandru Ilie s-a remarcat la nivel național și international în cadrul Concursului Internațional de Dirijat "Jeunesses Musicales București" în anul 2018 și, în prezent, este dirijorul permanent al Operei Comice pentru Copii și al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", ambele instituții din București.

VIBE Orchestra încântă publicul din anul 2014 și a fost fondată la inițiativa dirijorului Alexandru Ilie. Acesta detaliază: "Din pasiune pentru muzica clasică și din dorința de a demonstra că talentul muzical românesc nu s-a stins odată cu trecerea anilor, am pus bazele acestei orchestre, a cărei misiune este aceea de a prezenta publicului operele consacrate ale marilor compozitori clasici și nu numai, în interpretarea tinerelor talente din România." Orchestra are în componență tineri muzicieni, studenți sau absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București, de la concert-maestru până la instrumentiști.

Alături de repertoriul simfonic tradițional, VIBE Orchestra abordează și tendințele muzicale din zilele noastre: musicaluri, hituri pop-rock autohtone și internaționale, într-o manieră îmbogățită cu influențe clasice. În acestă notă menită să aducă mai aproape de publicul larg grandoare și sensibilitatea interpretării simfonice, se încadrează și evenimentul Soudtracks In Concert la care sunteți învitați pe 9 septembrie de la ora 20.00 în parcul Crângași.