Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Orchestra Națională de Tineret a Franței cântă sâmbătă la Filarmonica Brașov!

Publicat: marți, 30 August 2022 , ora 12.10

Cu toate că a încheiat evenimentele din piața Sf. Ioan, Filarmonica Brașov continuă în luna septembrie concertele sale la Sala Patria și în alte locuri din oraș.

Vineri, orchestra de coarde a Filarmonicii Brașov va cânta în cadrul evenimentului Cântă Pădurea în Carpați, care va avea loc lângă pădurea din cartierul Noua, începând cu ora 15.

Sâmbătă, pe 3 septembrie, melomanii din oraș sunt așteptați la Sala Patria de la ora 19, unde vor putea asculta Orchestra Națională de Tineret a Franței. Aceasta este compusă din peste 100 de artiști instrumentiști care vor oferi un program compus exclusiv din muzică scrisă de compozitori francezi.

Programul serii este:

H. Berlioz - Ouverture du Carnaval Romain

E. Lalo - Symphonie Espagnole (solistă: Sarah Nemtanu)

N. Boulanger - D'un matin de printemps & D'un soir triste

M. Ravel - Daphnis & Chloé suites 1 & 2

Orchestra Franceză de Tineret (Orchestre français des jeunes, OFJ pe scurt) este o orchestră simfonică-școală formată din tineri instrumentiști francezi din toată Franța, care este reînnoită în fiecare an. În prezent, orchestra este condusă de maestrul danez Michael Schønwandt.

La sfârșitul lunii septembrie, Filarmonica Brașov va deschide noua stagiune camerală pe 20 septembrie cu un recital al Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov®, iar apoi, pe 29 și 30 septembrie, va avea loc deschiderea oficială a stagiunii cu numărul 145. În cele două concerte de deschidere se va cânta celebra Carmina Burana de Carl Orff, în care orchestra Filarmonicii Brașov, dirijată de maestrul Cristian Oroșanu va cânta împreună cu Corul Filarmonicii de Stat "Transilvania" din Cluj-Napoca.

Biletele pentru evenimentele filarmonicii se găsesc la Sala Patria sau online pe bilet.ro.