Arhivă : Agenda de concert Înapoi

MEMORII SONORE – turneul ansamblului Musica Viva

Publicat: luni, 22 August 2022 , ora 13.25

Un proiect al Ansamblului Musica Viva, turneul debutează cu primul său concert Joi, 25 august 2022, la orele 19, la Casino Sinaia. Concertul se va desfășura în cadrul Festivalului "Enescu și muzica lumii" - Stagiunea estivală a Centrului Național de Artă Tinerimea Română.

Spectacolul de sunet și imagine aduce în atenția publicului partituri uitate sau foarte noi din peisajul muzicii românești, lucrări de o inestimabilă valoare pe care Ansamblul Musica Viva le va face să înflorească în urechea și ochii ascultătorilor. Programul se adresează tuturor amatorilor de frumos, fie ei melomani sau nu, datorită asocierii lui cu melodii deja cunoscute din tezaurul muzical românesc și universal sau cu zona spectaculoasă a vizualului. De asemenea, Andreea Butnaru își va folosi talentul de povestitor pentru a introduce publicul în atmosfera timpurilor trecute.

Artiștii ansamblului sunt pianista Andreea Butnaru, violonistul Adrian Florescu, violoncelistul Florin Mitrea și îl au ca invitat pe regizorul de imagine Andrei Nicolescu.

Programul va porni pe firul unei povești despre România, istoria ei muzicală și prezentul ei în Europa cu sonorități de Beethoven, Stan Golestan, Nicolae Buicliu, George Enescu și Alin Chelărescu.

Turneul este organizat de Perart Productions

Co-organizatori și parteneri ne sunt Tinerimea Română, Filarmonica Sibiu, Filarmonica "Paul Constantinescu" Ploiești, Primăria Câmpina, Ateneul Focșani, Centrul pentru cultură și arte "Carmen Saeculare" Piatra Neamț, Fundația Pelin, Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani.

Partenerii media: Radio România Muzical, onlinegallery.ro, Agerpres, Radio Trinitas, Trinitas TV.