Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert Traffic Strings Romania Intemporel la Făgăraș - vineri, 26 august 2022, ora 20:00

Publicat: vineri, 12 August 2022 , ora 9.31

Casa de Cultura Făgăraș vă invită Vineri, 26 august 2022, ora 20:00 - Parcul Central / Piața Republicii la un concert extraordinar intitulat Romania Intemporel, susținut de talentații muzicieni de la Traffic Strings in cadrul Festivalul TREI SERI CULTRALE IN INIMA ROMÂNIEI

Programul România Intemporel aduce în prim plan originalitatea universului sonor al spațiului geografic și cultural național, deosebit de interesant. Traffic Strings realizează o "sinteză românească", compilând în acest concert piese semnificative pentru îmbinarea între tradiția muzicală în ansamblu și muzica cultă, folosind un limbaj muzical propriu și, în acelasi timp, profund autentic.

Programul concertului include următoarele piese:

George Enescu, Rapsodia Română, Op. 11: No. 1 in A major - aranjament Lucian Moraru,

Dimitrie Cantemir, Peșrev - aranjament Lucian Moraru,

Lucian Moraru, Facultatea de Drept,

Lucian Moraru, Borsa Suita folclorica din Maramureș,

Paul Constantinescu, Concert pentru orchestră de coarde, partea a III-a "Rondo",

Ciprian Porumbescu, Balada, aranjament Lucian Moraru,

Lucian Moraru, Improvizatie pe o tema de Erik Satie

Grigoraș Dinicu, Hora Staccato, aranjament Lucian Moraru,

Constantin Silvestri, Veloce

Ciocârlia, aranjament Lucian Moraru.

Proiectul Traffic Strings a fost inițiat de muzicianul Lucian Moraru și are în componența sa câțiva dintre cei mai valoroși instrumentiști ai momentului din România. Traffic Strings a debutat ca cvintet de coarde, apoi s-a dezvoltat, iar repertoriul pe îl interpretează în prezent impune folosirea naiului, acordeonului, pianului și a unei secții de percuție.

Traffic Strings este format din Alexandru Marian, vioara I, Tiberiu Branga, vioara a II-a, Lucian Moraru, violă, Bogdan Popa, violoncel, Iulian Țuț contrabas, Amalia Nicolau nai

Muzicienii grupului Traffic Strings cântă cu emoție și virtuozitate, găsind expresia veritabilă a fiecărui gen muzical abordat. Folosind aranjamente muzicale inovatoare, dar fidele compozițiilor originale, Traffic Strings și-au găsit un stil de interpretare unic și în același timp, profund autentic. Traffic Strings are câte ceva pentru fiecare, fie că este vorba despre moștenirea muzicală a folclorului românesc ori muzica lui Bach sau Vivaldi sau folosind un cockail de ritmuri în concertele de jazz, tango sau rock instrumental, transferând publicului o stare de bine contagioasă.