Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Festivalul Vara Magică continuă în august: cinci concerte remarcabile

Publicat: joi, 28 Iulie 2022 , ora 15.49

Alexandru Tomescu, cel mai cunoscut violonist român contemporan, va susține primul concert din luna august acompaniat de pianista Iulia Toma, cu un program romantic "In the Mood for Love".

București, 28 iulie 2022 - Festivalul Internațional Vară Magică va continua în luna august cu o serie de cinci concerte de muzică clasică. Miercuri, pe data de 3 august, de la orele19:30 la Ateneul Român va avea loc concertul în care emoția va fi pe primul plan: "In the Mood for Love".

Alexandru Tomescu, cel mai cunoscut violonist român contemporan, acompaniat la pian de Iulia Toma, ne vor încânta cu piese cu parfum romantic într-o interpretare de excepție. Din program: Jules Massenet - Meditație, Fritz Kreisler - Liebesleid și Liebesfreud, Edward Elgar - Salut d'amour, Camille Saint-Saëns - Introducere și Rondo Capriccioso, Cesar Franck - Sonata în La major. Concertând la fiecare dintre ultimele ediții ale Festivalului Vara Magică, celebrul violinist român, Alexandru Tomescu, cântă din 2007 cu vioara Stradivarius Elder - Voicu, reușind să ducă muzica viorii sale în cele mai inedite locații din toată țara, în proiecte muzicale de anvergură și notorietate.

Festivalul "Vara Magică" va continua pe data de 10 august 2022, de la orele 19:30 cu Ansamblul Cameral al Filarmonicii George Enescu când va fi momentul să ne lăsăm purtați "Pe aripile valsului", cu un program de J. Sibelius, H. Wieniawski, Pyotr Ilich Tchaikovski, Fritz Kreisler și, desigur, J. Strauss cu o suită de valsuri clasice. Din Ansamblul Cameral fac parte: Vioară - Rafael Butaru și Natalia Pancec, Violă - Iulia Goiana, Violoncel - Bogdan Popa, Pian - Monica Gemene, Armoniu - Cătălin Răducanu, Flaut - Ioana Bălașa și Clarinet - Alexandru Avramovici, membrii remarcabili ai Filarmonicii George Enescu.

Camerata Regală, avându-l ca dirijor pe Cristian Oroșanu, ne propune joi, 18 august o nouă seară de "Vară Magică" cu soliștii Rebekka Hartmann la vioara și Andrei Licareț la pian. În program: Jean Sibelius, Impromptu pentru orchestra de coarde în mi minor, Felix Mendelssohn-Bartholdy - Concert pentru vioară, pian și orchestră în re minor MWV 04 și Piotr Ilich Ceaikovski - Serenada pentru orchestră de coarde în Do Major op. 48. Camerata Regală își desfășoara activitatea începând cu anul 2009, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu.

În data de 24 august 2022, de la orele 19:30 - Romanian Sinfonietta Orchestra, având ca dirijor și solist pe violonistul Alexander Sitkovestki, va susține un program de W. A. Mozart, P.I. Ceaikovski și Ludwig van Beethoven - Simfonia nr. 1 în Do major, op. 21. Romanian Sinfonietta a debutat în anul 2010 în cadrul Festivalului Internațional "Enescu și muzica lumii" de la Sinaia. Orchestra a fost pregătită de maestrul Horia Andreescu abordând de-a lungul anilor capodopere din repertoriul clasic și romantic.

Ediția 2022 a Festivalului "Vara Magică" se va încheia în ultima zi a lunii august cu Orchestra Națională de Tineret a Franței, având ca dirijor pe Michael Schønwandt, cu un program romantic de Claude Debussy - Preludiul la după-amiaza unui faun și Gustav Mahler - Simfonia nr. 5. Orchestra Națională de Tineret a Franței împlinește anul acesta 40 de ani de înființarea sa. Cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, artiștii care acced în acest ansamblu sunt pregătiți pentru cariera artistică sub îndrumarea unor dirijori și soliști de renume internațional.

Festivalul Internațional "Vară Magică" este unul dintre evenimentele culturale estivale marcante ale Europei și una dintre puținele manifestări de acest gen care aduce în prim-plan capitala României în perioada estivală. Ediția a XI-a a Festivalului "Vara Magică" a inclus 9 concerte inedite, câte unul în fiecare săptămână, în perioada 6 iulie - 31 august, la Sala Mare a Ateneului Român. Programul complet al Festivalului Vară Magică - ediția a XI-a este disponibil pe www.varamagica.ro.

Partenerii Festivalului Vara Magică sunt: Oscar, Borsec, Luxten, Niro Investment Group, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, ARCUB, Senia Music, Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Primăria Capitalei, în coproducție cu: TVR2, Radio România Muzical și partenerii media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Revista Cariere, HR Manager, Bucureștii Vechi și Noi.

Biletele pentru concertele din cadrul Festivalului Vara Magică sunt disponibile online pe www.bilete.ro și www.myticket.ro, precum și la casa de bilete a Festivalului "Vara Magică" deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14:00 și 19:00.

Despre Lanto Communicatios

Lanto Communication a apărut în urmă cu peste un deceniu. Încă de la început, inițiatorul său, Dorin Ioniță, și-a propus ca unic scop să arate lumii că România, prin tinerii ei, a păstrat intactă sclipirea diamantină a geniului muzical al locuitorilor acestor locuri străvechi. Festivalul Vara Magică este un proiect al Lanto Communication ajuns la a X-a ediție și 100 de concerte oferite publicului român în sezonul estival.

Apariția Asociației Lanto Magia Muzicii a adus un spor substanțial de calitate și a înlesnit crearea unor parteneriate benefice culturii naționale. Asocierile cu mediul de afaceri, cu entități instituționale - fie ele locale sau guvernamentale, în cele din urmă cu oameni care au același scop al promovării binelui și frumosului, au adus tuturor celor implicați notorietate și respect. Detalii pe www.lanto.ro

Proiectele artistice ale Lanto Communication și Lanto Magia Muzicii constituie, în egală măsură, garanția unui act artistic de calitate, dar și a unei vizibilități social-culturale și comunitare ridicate.

Mai multe detalii și datele următoarelor concerte din cadrul festivalului Vara Magică le puteți consulta la: varamagica.ro, precum și pe pagina de Facebook.