Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Voix Nouvelles în România - concurs adresat tinerilor artiști lirici

Publicat: luni, 11 Iulie 2022 , ora 20.47

Din inițiativa Asociației Génération Opéra, Concursul internațional Voix Nouvelles se relansează în 2022 la inițiativa actriței Agnès Jaoui, sub tutela căreia se desfășoară pentru a cincea oară de la lansarea sa ( în 1988), cu o primă ediție deschisă interpreților francofoni din România.

Voix Nouvelles a dat ocazia unor descoperiri precum Natalie Dessay, Karine Deshayes, Nathalie Manfrino, Anne-Catherine Gillet, Hélène Guilmette, Florian Laconi, Stéphane Degout, Nicolas Testé, Hélène Carpentier, Angélique Boudeville, Eva Zaïcik printre mulți alții.

Concursul este deschis tinerilor artiști lirici din România, Franța, Belgia, Elveția, Canada, Germania și Anglia.

Probele eliminatorii au loc la București în datele de 12 și 13 decembrie 2022 la Sala Elvire Popesco a Institutului Francez din România la București.

Doisprezece candidați vor fi selectați pentru a interpreta pe scena Opéra-Comique din Paris, în cadrul Marii finale din noiembrie 2023.

Primele trei premii sunt în valoare de 10 000€, 7 000€ și respectiv 4 000€, câștigătorii de pe locurile 4, 5 și 6 vor participa la turneul care va fi organizat ca urmare a concursului. De asemenea va fi oferit și Premiul Special al publicului (neremunerat) precum și Premiul Teatrelor elvețiene (Prix spécial des Théâtres suisses) în valoare de 2 000€.

Participarea la probele de la București nu va fi subvenționată dar persoanele selecționate pentru semi-finala și finala ce vor fi organizate în Franța vor beneficia de plata cheltuielilor de transport și cazare în această țară.

Înscrierile la Concursul Voix Nouvelles sunt deschise până pe data de 15 septembrie 2022 pe https://www.generationopera.fr/voix-nouvelles și se adresează artiștilor cu vârsta sub 32 de ani (la 30 decembrie 2022) care sunt originari, studenți sau rezidenți într-una dintre țările francofone participante.