Arhivă : Agenda de concert Înapoi

De Ziua europeană a muzicii, Institutul Cultural Român lansează a cincea ediție #ADMUSICAM

Publicat: miercuri, 22 Iunie 2022 , ora 11.32

Cu ocazia Zilei europene a muzicii, sărbătorită anual la data de 21 iunie, Institutul Cultural Român lansează a cincea ediție #ADMUSICAM - o sesiune de două săptămâni de instruire în management personal, prezentare și audiții, dedicată muzicienilor cu vârste între 16 și 25 de ani. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia, în perioada 4- 15 iulie 2022.

În cadrul sesiunii de pregătire, cei 20 de tineri muzicieni selectați vor avea ocazia să participe la sesiuni de consiliere vocațională, ateliere de prezență scenică și expresie corporală, Alexander technique, social media skills și personal branding.

Foști și actuali membri ai EUYO vor veni să le împărtășească mai tinerilor lor colegi din experiența proprie, iar muzicieni români recunoscuți internațional vor oferi sesiuni de mentorat.

Pentru a putea participa la program, candidații trebuie să aibă studii muzicale (finalizate sau în curs), vârsta între 16 și 25 de ani și să cunoască limba engleză.

Muzicienii selectați din afara Bucureștiului trebuie să sosească la Mogoșoaia luni, 4 iulie 2022, iar data de întoarcere va fi luni, 18 iulie 2022. Participanții selectați vor suporta costul transportului până la Mogoșoaia și retur.

Cursurile sunt gratuite, nu este percepută o taxă de participare. Locurile se ocupă în ordinea înscrierii.

ÎNSCRIERE aici

Data limită: 29 iunie 2022

Informații suplimentare: Irina Iacob, Coordonator Program, irina.iacob@icr.ro, 031 71 00 671.

Proiect realizat în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia

Proiectul a fost inițiat ca parte a Towards 2020Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe's Orchestral Sector ce și-a propus să revigoreze, prin cultură, muzică și dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include și încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităților orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic și cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni. Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe's Orchestral Sector și-a propus să construiască un nou model de calificare a tinerilor muzicieni talentați din toate statele membre UE, ajutându-i astfel să răspundă nevoilor în schimbare ale societății secolului 21. T2020 se bazează pe inovație și pe cele mai bune practici actuale în educație și performanță, mobilitate transnațională, dezvoltarea publicului, inserție profesională și platforme digitale, toate structurate pentru a oferi strategii transferabile în orice alt sector ce lucrează cu tinerii. Acesta a fost conceput nu numai pentru a consolida capacitatea sectorului orchestral, pentru a promova ocuparea forței de muncă de către tineri și a crea noi categorii de public în Europa, dar și ca un model exemplar pentru aspirațiile europene.