Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Saxofonistul sârb Marko Dzomba cântă joi seară cu orchestra Filarmonicii Brașov!

Publicat: marți, 14 Iunie 2022 , ora 10.53
Brașovenii au parte joi de un nou concert inedit!

Seria concertelor insolite continuă la Filarmonica Brașov. Joi seară, publicul meloman din Brașov îl va putea asculta pe saxofonistul sârb Marko Dzomba, care va cânta alături de orchestra Filarmonicii Brașov dirijată de maestrul italian Carlo Tenan.

Marko Dzomba este un saxofonist clasic născut în Novi Sad, Serbia. A cântat în Anglia, Franța, Italia, Germania, China, Finlanda, Serbia, Austria, Slovenia, Norvegia, Croația, Ungaria, România și Cehia. A apărut în săli de concert precum Konzerthaus și Musikverein din Viena, Brucknerhaus Linz, MuTh Viena, Filarmonica din Ljubljana, Suzhou Grand Theatre China, RNCM Manchester, pentru a numi doar câteva. Printre concertele lui Marko Dzomba se numără apariții ca solist alături de Orchestra Simfonică din Suzhou (China) și Orchestra Simfonică Radio din Moscova, cu Vienna Jeunesse Ochester în Sala Mare a Wiener Konzerthaus, cu Filarmonica de Cameră Webern în Sala de Aur a Wiener Musikverein, cu Orchestra Forțelor Armate Slovene în Sala Mare a Filarmonicii Slovene și altele.

Carlo Tenan este unul dintre cei mai dinamici dirijori din ziua de azi, atrăgând tot mai mult interes pentru interpretările sale de muzică simfonică, operă și balet. În lumea muzicală, este asociat cu înțelegerea sa profundă a muzicii contemporane.

În 2019, Carlo Tenan a colaborat cu pianistul italian de renume internațional Ludovico Einaudi pentru proiectul de operă de debut al artistului, Călătorie de iarnă, care a avut premiera în octombrie la Teatro Massimo di Palermo și, ulterior, la Teatro San Carlo di Napoli. Recent, a dirijat concerte cu Orchestra da Camera di Padova e del Veneto, cu Orchestra Filarmonicii Daejeon din Coreea de Sud și a fost reinvitat la Festivalul de operă Rossini. În 2019 a debutat cu Filarmonica din Sofia, iar în 2020 cu Filarmonica din Istanbul, unde a fost reinvitat pentru stagiunile din anii 2022 și 2023.


Programul concertului de joi seară este următorul:

J. Williams - "Escapades" pentru saxofon și orchestră din filmul "Prinde-mă dacă poți"

A. Glazunov - Concert în Mi bemol major pentru saxofon și orchestră

R. Wagner - Tristan și Isolda: Preludiu și Liebestod

R. Strauss - Salome, Op. 54, TrV 215: Dansul celor șapte văluri


După concertul de joi, Filarmonica Brașov mai invită iubitorii de muzică din oraș la două recitaluri în această săptămână:

Vineri seară, de la ora 19, Bålder Quartet și Mihai Diaconescu vor susține un recital numit Rugăciuni în miez de noapte. Acest recital comemorează victimele pandemiei și aduce un omagiu oamenilor care au luptat împotriva Covid-19.

Sâmbătă seară, tot de la ora 19, brașovenii sunt așteptați la spectacolul Joc în oglinzi, care este parte din turneul național Flautul fermecat. Acesta este un spectacol de muzică și poezie cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și mai mulți invitați ai săi.


Biletele pentru concerte se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.