Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Evenimente pentru toate gusturile, între 13 și 18 iunie, la Filarmonica Brașov

Publicat: vineri, 10 Iunie 2022 , ora 16.10


Filarmonica Brașov se îndreaptă spre închiderea stagiunii 2021-22, dar, înainte de finalul acesteia, brașovenii mai pot participa la câteva evenimente la Sala Patria. Săptămâna 13-18 iunie este una plină de evenimente, care vor aduce muzică de calitate în orașul nostru.

Luni, 13 iunie, în a doua zi de Rusalii, va avea loc un recital cu îndrăgitul pianist brașovean Horia Mihail, care va cânta împreună cu violistul Daniel Wagner, solist în Orchestra Filarmonică Radio France, violonistul Frédéric Laroque, concert-maestru al Operei Naționale din Paris și violoncelistul Filip Papa, o prezență cunoscută și apreciată pe scenele din România. Cei patru vor interpreta două piese de Robert Schumann începând cu ora 19.

Apoi, marți, Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov® continuă Integrala Șostakovici cu un nou recital. Acesta va fi ultimul recital al cvartetului din această stagiune. Integrala Șostakovici s-a dovedit a fi un demers de mare succes și care a fost apreciat de public ca fiind extrem de relevant pentru perioada în care ne aflăm.

Joi seară, saxofonistul sârb Marko Dzomba va cânta alături de orchestra Filarmonicii Brașov într-un concert simfonic dirijat de maestrul italian Carlo Tenan. În program sunt piesele "Escapades" pentru saxofon și orchestră din filmul "Prinde-mă dacă poți" de John Williams, Concertul în Mi bemol major pentru saxofon și orchestră de Alexander Glazunov, Tristan și Isolda: Preludiu și Liebestod de Richard Wagner și Salome, Dansul celor șapte văluri de Richard Strauss.

Vineri seară, pe 17 iunie, filarmonica din oraș propune un recital inedit cu Bålder Quartet și Mihai Diaconescu, numit Rugăciuni în miez de noapte. Ansamblul s-a format în 2018 în Helsinki și în același an și-au făcut și debutul la Carnegie Hall din New York.

Programull serii este format din următoarele piese:

Caroline Shaw - Entr'acte

Giya Kancheli - Rugăciuni în miez de noapte pentru cvartet de corzi și casetofon

Mieczyslaw Weinberg - Cvintetul cu pian op.18

Mieczyslaw Weinberg - Rapsodia pe teme moldovenești op. 47/1 (arj. de Vadim Grumeza)

Pe 18 iunie de la ora 19, spectacolul Joc în oglinzi, care este parte din turneul național Flautul fermecat va ajunge la Brașov. Acesta este un spectacol de muzică și poezie Ion Bogdan Ștefănescu, Carla Stoleru Lorena Atomei, Teo Mondiru și Mihai Vaida. Vor fi citite versuri de Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Cezar Ivănescu, Nina Cassian, George Stanca, Ioan Es Pop, Ioan Mureșan, Mircea Dinescu, Liviu Vișan și Ion Bogdan Ștefănescu, iar muzică originală va consta în piese semnate de Ioan Dobrinescu și Ion Bogdan Ștefănescu. Publicul va asculta aranjamente după Ioan Caioni, Anton Pann, Ciprian Porumbescu, Ion Vasilescu și Ionel Fernic.


Biletele pentru toate evenimentele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.