Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Pianista Ilinca Dumitrescu - Recital și sesiune de autografe la Ateneul Român

Publicat: marți, 7 Iunie 2022 , ora 10.29


Reputata artistă Ilinca Dumitrescu va susține miercuri, 8 iunie 2022, de la ora 19.00, un recital de pian pe scena Ateneului Român. Recitalul va cuprinde integral lucrări pentru pian din creația compozitorului Mihail Jora, unele dintre ele fiind dedicate de acesta pianistei Ilinca Dumitrescu.

La finalul recitalului, în Foaierul Ateneului Român, interpreta va oferi publicului o sesiune de autografe pe două albume de referință realizate de prestigioasa pianistă la Editura Casa Radio - editura radioului public: "Ilinca Dumitrescu. Piano recital - Early recordings", ce conține piese celebre de Schumann, Liszt, Skriabin și Rahmaninov, și "Recital Mihail Jora", cu lucrări-etalon din creația camerală a legendarului compozitor român.

Nume de marcă al artei interpretative românești, personalitate artistică de anvergură internațională, pianista Ilinca Dumitrescu a concertat în orașe de pe 5 continente, 46 de țări, 39 de capitale ale lumii, în importante săli de concerte.

Face parte frecvent din juriile internaționale ale unor concursuri de pian sau alte domenii muzicale. A participat la diverse și prestigioase festivaluri internaționale, unele patronate de Lord Yehudi Menuhin. Îi sunt dedicate multe lucrări pentru pian și a realizat numeroase prime audiții.

Ilinca Dumitrescu este deținătoarea celor mai importante premii din țară (Premiul Academiei Române - 1995, Premiul Institutului Cultural Român - 2003, Premiul Radio România Cultural - 2005 etc.), dar și a multor distincții internaționale (printre care Commendatore dell'Ordine della Stella della Solidarietà Italiana - 2005, acordată de către Președintele Republicii Italiene, și Chevalier de l'Ordre des Arts et Lettres - 2012, din partea Guvernului francez). În anul 2013, Ilinca Dumitrescu a primit Premiul Forumului Muzical Român pentru întreaga activitate, după o prestigioasă carieră artistică de-a lungul a cinci decenii.

Detalii albume: www.edituracasaradio.ro
Albumele pot fi achiziționate, la preț de producător, de la Librăria Casa Radio sau prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio: www.edituracasaradio.ro. De asemenea, pot fi achiziționate de la partenerii de distribuție.