Arhivă : Agenda de concert Înapoi

11 pianiști s-au calificat în Semifinala de Pian a Concursului Internațional George Enescu 2022

Publicat: vineri, 27 Mai 2022 , ora 12.41

Unsprezece tineri muzicieni s-au calificat în Semifinala de Pian a Concursului Internațional George Enescu 2022. În ordine alfabetică, aceștia sunt: Robert Bily (Germania), Michelle Candotti (Italia), Antonio Chen Guang (China), Timofey Dolya (Rusia), Eva Garet (România), Ryunosuke Kishimoto (Japonia), Minsung Lee (Coreea de Sud), Alexandra Segal (Israel), George Todică (România), Daria Ioana Tudor (România) și Chun Lam U (Hong Kong).

Etapa Online a Concursului Internațional George Enescu 2022, Secțiunea Pian, s-a desfășurat în perioada 6-23 mai 2022. 35 de pianiști din cei 39 înscriși au fost declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament. Rezultatele au fost anunțate online de către președintele juriului printr-o înregistrare video publicată pe site-ul Concursului vineri, 27 mai.

"Sunt foarte încântat că am întâlnit un nivel foarte ridicat de interpretare muzicală printre cele 35 de videoclipuri pe care le-am vizionat cu toții. Așteptăm cu nerăbdare semifinalele!", a declarat Nelson Goerner, președintele juriului.

Semifinala de Pian va avea loc în zilele de 15 și 16 septembrie 2022 la Ateneul Român, în București. În program se regăsesc câteva dintre cele mai de seamă lucrări enesciene din creația pentru pian: Suita nr. 2 în re major op. 10, Sonata nr. 1 în fa diez minor op. 24 și Sonata nr. 3 în re major op. 24. Finala va fi duminică, 18 septembrie 2022, iar cei trei concurenți calificați vor fi acompaniați de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Kensho Watanabe.

Juriul Secțiunii de Pian din această ediție este format din Nelson Goerner (Președintele Juriului), Dana Borșan, Hyoung-Joon Chang, Philippe Dinkel, Peter Jablonski, Andrey Pisarev, Matti Raekallio, Josu de Solaun și Andrea Lucchesini.

Înregistrările concurenților rămân disponibile pe pagina dedicată etapei online a secțiunii pian.

Rezultatele secțiunii violoncel și vioară pot fi găsite pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Concursul Internațional George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, și este, astfel, o completare firească a Festivalului Internațional George Enescu, cel mai important eveniment cultural organizat în România. Concursul are patru secțiuni - vioară, violoncel, pian și compoziție - și situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică.

Informații suplimentare pentru presă: Simona Rentea, ARTEXIM - simona@festivalenescu.ro, 0721 89 55 22