Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Bucharest Opera Festival - nouă teatre de operă și balet din România și Republica Moldova în nouă zile

Publicat: joi, 19 Mai 2022 , ora 19.29


Opera Națională București încheie Stagiunea Centenară cu un eveniment de referință programat în perioada 24 iunie - 2 iulie. Bucharest Opera Festival este primul festival ce invită în capitală toate instituțiile cu rang de operă națională din România din subordinea Ministerului Culturii (Opera Națională Română Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța, Opera Națională Română Iași, Opera Națională Română Timișoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca și Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"), cărora li se alătură Opera Română Craiova și Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" din Chișinău.

Bucharest Opera Festival se va desfășura în perioada 24 iunie - 2 iulie pe scena Operei Naționale București. Festivalul are potențialul de a deveni un eveniment anual și va oferi publicului bucureștean ocazia de a cunoaște performanțele în domeniu ale tuturor instituțiilor naționale de profil aflate în subordinea Ministerului Culturii, cărora li se alătură ca invitați, de această dată, Opera Română Craiova și Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" din Chișinău.

Publicul este așteptat, la încheierea stagiunii centenare, cu o desfășurare de forțe ce va include 9 spectacole de operă, operetă și balet programate în 9 seri consecutive, aducând în prim plan 9 orchestre, 7 coruri mixte, 1 cor de copii, 2 companii de balet, zeci de soliști și dirijori de top ai scenei muzicale actuale, în total aproape 1500 de muzicieni, balerini și personal artistic și tehnic prezenți pe scenă, în fosă și în culise pentru un regal artistic fără precedent.

Bucharest Opera Festival urmărește consolidarea unei platforme de prezentare a celor mai valoroase companii de operă și balet din țară, care să încurajeze schimburile culturale și să promoveze proiectele muzicale și culturale ale acestora.

Bucharest Opera Festival își dorește să contribuie în mod decisiv la includerea Bucureștiului în circuitul marilor orașe organizatoare de festivaluri internaționale, devenind un excelent promotor al turismului cultural.


Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.


Programul festivalului:

  • Vineri, 24 iunie, ora 19:00 - "Don Giovanni" de W.A. Mozart, regia Andrei Șerban, dirijor Tiberiu Soare (Opera Națională București)

  • Sâmbătă, 25 iunie, ora 19:00 - "Lacul lebedelor" de P.I. Ceaikovski (Teatrul Național de Operă și Balet " Maria Bieșu" din Chișinău)

  • Duminică, 26 iunie, ora 19:00 - "Ora spaniolă (L'heure espagnole) & Copilul și vrăjile (L'enfant et les sortileges)" (Opera Maghiară din Cluj Napoca)

  • Luni, 27 iunie, ora 19:00 - "Zorba" de Mikis Theodorakis (Opera Națională Română Cluj-Napoca)

  • Marți, 28 iunie, ora 19:00 - "Mefistofele" de Arrigo Boito (Opera Română Craiova)

  • Miercuri, 29 iunie, ora 19:00 - "La Serva Padrona" de Giovanni Battista Pergolesi (Opera Națională Română din Timișoara)

  • Joi, 30 iunie, ora 19:00 - "Povestirile lui Hoffmann" de Jacques Offenbach (Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski")

  • Vineri, 1 iulie, ora 19:00 - "Indiile galante" de Jean-Philippe Rameau (Opera Națională Română Iași)

  • Sâmbătă, 2 iulie, ora 19:00 - "Candide" de L. Bernstein (Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian")