Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Un nou concert de muzică clasică oferit de muzicienii debutanți din proiectul "Tinere Talente - Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale"

Publicat: marți, 3 Mai 2022 , ora 12.47


Pe 9 mai 2022, Fundația Regală Margareta a României organizează al doilea concert de muzică clasică din seria de evenimente de artă contemporană dedicată promovării artiștilor debutanți din cadrul proiectului "Tinere Talente - Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale" susținut prin programul RO-Cultura.

Tinerii muzicieni vor oferi un concert inedit, la care le vor avea ca invitate speciale pe pianista Verona Maier și pe flautista Iulia Lupaș. Evenimentul muzical are loc pe data de 9 mai 2022 și este al doilea din seria de concerte organizate prin proiectul "Tinere Talente - Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale".

Din programul muzical fac parte Cantabile și Presto de George Enescu, Du bist die Ruh de Franz Schubert, Dans spaniol de Manuel de Falla, dar va fi inclus și un moment de improvizație. Programul muzical este interpretat de Adelina Cociobanu (canto), Daniel Ciobanu (orgă), Ștefan Szekely (flaut), Alexandru Dumitrașcu (marimbă), Antonio Nagy (pian), Ioan Bănescu (chitară) și Teodora Todoran (vioară).

Pianista Verona Maier este mentor în cadrul programului Tinere Talente. Cu o bogată activitate artistică, materializată în recitaluri, concerte, festivaluri și cursuri de măiestrie în România, dar și în străinătate (Italia, Elveția, Franța, Ungaria, Germania, Austria, Spania, Portugalia, Grecia, Danemarca, Polonia, Suedia, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Norvegia, Israel, Iran, Macedonia), Verona Maier este doctor în muzică și profesor de muzică de cameră și prorector al Universității Naționale de Muzică București. În 2004, ca o încununare a performanțelor sale artistice deosebite, a fost distinsă cu medalia "Meritul cultural" - clasa I de Președinția României. Iulia Lupaș este fostă bursieră a programului Tinere Talente, a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, din care amintim: Festivalul "J.S. Bach", Cluj-Napoca, Concursul Internațional de Interpretare Muzicală din Arad, Concursul Muzical de Interpretare "Lions" ediția a VII-a, Timișoara, International Flute Competition "Severino Gazzelloni" Pescara.

Iubitorii de muzică clasică sunt așteptați la concert, luni, 9 mai 2022, începând cu ora 19:00, la Universitatea Națională de Muzică București, sala "George Enescu".