Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Recital de nai în Stagiunea de marți seara

Publicat: joi, 14 Aprilie 2022 , ora 13.22


În data de 19 aprilie 2022, de la ora 19.00, în Sala mică a Ateneul Român, proiectul Stagiunea de marți seara prezintă recitalul naistei Adriana Babin, originară din Republica Moldova, acompaniată la pian de John Moore (Marea Britanie). Având genericul "Evoluția muzicii", recitalul va cuprinde muzică din creația compozitorilor J. S. Bach, W. A. Mozart, G. Verdi/ J. B. Singelee, P. I. Ceaikovski , Fr. Schubert , Fr. Liszt, J. Johansson , G. Pugnani, C. Debussy, B. Bartok.

Filarmonica George Enescu
Stagiunea de marți seara
Marti, 19 aprilie 2022, ora 19.00 - Ateneul Român, Sala mică

Recital cameral sun genericul Evoluția muzicii

ADRIANA BABIN - nai

JOHN MOORE - pian

Program:

J. S. Bach - Arie pe coarda Sol din Suita nr. 3, BWV 1068

W. A. Mozart - Aria Reginei nopții din opera Flautul Fermecat

J. B. Singelee - Fantezia Trubadurul din opera Trubadurul de G.Verdi

P. I. Ceaikovski - Octombrie

F. Schubert - Impromptu nr. 4 în la bemol major D 899

F. Liszt - Rapsodia Ungara nr 2

J. Johansson - Visa fran Utanmyra

G. Pugnani - Carnavalul venetian

C. Debussy - Arabesque nr. 1

B. Bartok - Șase dansuri romanesti

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot procura:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)

- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar". Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Adriana Babin este absolventă a Liceului "Ciprian Porumbescu" din Chișinău la clasa de nai a profesorului Ion Negură, a continuat studiile la Universitatea Națională de Arte "George Enescu" din Iași, iar în prezent este studentă la Conservatorium van Amsterdam din Olanda. Tânăra naistă este laureată a mai multor concursuri internaționale, dintre care menționăm "Orpheus" din România sau "Talents of the world" din Ucraina, unde a câștigat marele premiu. Adriana Babin a avut colaborări cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" și Orchestra de cameră a Sălii cu Orgă din Chișinău, Orchestra Simfonică de Tineret din Berlin (și Orchestra simfonică a Operei din Paris în cadrul festivalului Un Violon sur le Sable din Royan, Franța. A fost invitată de către Rollando Vilazzon să cânte în cadrul show-ului televizat Stele de mâine, iar în luna iulie va fi prezentă pe scena Festivalului din Île Saint-Germain, Franța, festival a cărui ambasadoare este Martha Argerich. Adriana Babin a obținut o bursă de merit oferită de Președintele Parlamentului Republicii Moldova și a fost premiată de Ministrul Culturii din Republica Moldova.

Profesor, pianist și compozitor britanic cu o experiență de peste 30 de ani, John Moore activează în special în orașul Shrewsbury, unde a fost directorul muzical al școlii din localitate, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din Anglia, fondată în 1552. Este membru al mai multor societăți muzicale și este implicat în organizarea Concursului din Gregynog destinat tinerilor muzicieni În ceea ce privește activitatea compozițională, John Moore abordează înspecial genul musicalului, fiind autorul a 10 astfel de lucrări pentru tineret, iar cea mai recentă compoziție, Gatsby!, va avea premiera la Festivalul Edinburgh Fringe. A colaborat cu posturile de televiziune BBC și Channel 4 din Mare Britanie pentru muzica unor seriale pentru copii, cum sunt Torch și Moonacre.

Stagiunea de marți seara este un proiect ce a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale sau care se află la studii în străinătate.