Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert Simfonic - Debut dirijoral - 15 aprilie 2022

Publicat: luni, 11 Aprilie 2022 , ora 14.45

Marcând debutul a doi tineri muzicieni, al dirijorului Chiricov Dmitrii și al pianistului Tolocenco Artemii, în compania orchestrei formate din studenți ai Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" Cluj-Napoca, Concertul Simfonic din data de 15 aprilie, desfășurat pe scena Auditorium Maximum, aduce publicului specializat, cât și celui meloman, un minunat prilej de a audia lucrări apreciate din repertoriul muzical cult: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră în Do major op. 26 de Serghei Prokofiev și Simfonia nr. 4 în fa minor op. 36 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Originar din Republica Moldova și actual student la secțiile de clarinet și dirijat ale Academiei Naționale de Muzică "Gheorghe Dima", Dmitrii Chiricov a câștigat, în calitate de clarinetist, numeroase premii la concursuri importante și a beneficiat, de asemenea, de o bursă din partea Asociației SoNoRo. Una dintre realizările semnificative ale studentului Chiricov Dmitrii este, cu siguranță, adaptarea la mediul universitar clujean și fructificarea resurselor pe care spațiul nostru educațional și cultural i le oferă, pe măsură ce își urmează visul de a descoperi arta dirijatului.

Tolocenco Artemii s-a născut la Chișinău, unde și-a petrecut primii ani de studiu ai pianului. În prezent este student la Conservatorul "Piotr Ilici Ceaikovski" din Moscova, iar evenimentul din data de 15 aprilie reprezintă un pas major în activitatea sa interpretativă, marcând prima sa apariție solistică în afara granițelor Republicii Moldovei.

Concertul Simfonic desfășurat sub bagheta lui Dmitrii Chiricov, susținut de Orchestra studenților ANMGD și avându-l ca solist pe pianistul Tolocenco Artemii celebrează talentul, pasiunea și determinarea unor tineri artiști conștienți de însemnătatea muzicii culte și impactul pe care aceasta îl manifestă în plan social, care muncesc neobosiți pentru visul lor.

PROGRAM:

Vineri, 15 aprilie 2022, ora 19:00 - Sala Auditorium Maximum a UBB

Dirijor: Chiricov Dmitrii

Serghei Prokofiev - Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră în Do major op. 26

Solist: Tolocenco Artemii - pian

Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia nr. 4 în fa minor op. 36

Orchestra Academiei Naționale de Muzică "Gheorghe Dima"

Intrarea este liberă