Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Turneul SoNoRo Conac X "La Grande Belleza" ajunge la Filarmonica de Stat din Oradea

Publicat: luni, 11 Aprilie 2022 , ora 12.08

SoNoRo Conac ajunge anul acesta la cea de-a X-a ediție, celebrată sub numele "La Grande Bellezza", cu un turneu de concerte de muzică de cameră în cele mai frumoase spații dedicate muzicii clasice din țara noastră.

După ce a debutat la Sibiu și a continuat la Cluj-Napoca și Târgu Mureș, turneul ajunge la Oradea, pe 12 aprilie, ora 19:00, la Filarmonica de Stat Oradea, în Sala Enescu-Bartok, cu un concert susținut de muzicienii Răzvan Popovici (violă), Boris Andrianov (violoncel) și Freddy Kempf (pian). Concertul cuprinde următorul program:

Clara Schumann (1819 - 1896) - Trei romanțe pentru violă și pian, op. 22

Robert Schumann (1810 - 1856) - Fantasiestücke pentru violoncel și pian, op. 73

Astor Piazzolla (1921-1992) - Le Grand Tango pentru violoncel și pian

Johannes Brahms (1833 - 1897) - Trio pentru violă, violoncel și pian în la minor, op. 114

Accesul la concert este liber, doar pe bază de rezervare a locului, și va fi urmat de un cocktail oferit de Illy și vinurile Avincis.

Desfășurat în perioada 9 aprilie - 30 iunie 2022, SoNoRo Conac va aduce un omagiu arhitecturii prin concerte în saloanele de muzică ale palatelor și conacelor, dar și în importante săli de concerte din țara noastră. La această ediție aniversară SoNoRo Conac dorește să reamintească că muzica clasică trebuie să se reîntoarcă în filarmonici, în fața unui public dornic să revină la un cotidian alcătuit din ritualuri menite să cultive frumusețea și pacea fiecărei zile. În același timp, de pe harta locurilor acestei ediții festive nu putea să lipsească Oradea, orașul care a primit anul acesta titlul de "Cea mai bună destinație europeană Art Nouveau în Europa", clasându-se pe locul întâi, un titlu onorant pentru țara noastră.

"La Grande Bellezza este omagiul pe care îl aducem vieții, bucuriei întâlnirii cu muzica și cu persoane dragi, în spații în care este celebrată frumusețea, armonia, grija pentru artă. În cele nouă ediții ale turneului SoNoRo Conac am descoperit splendoarea unor clădiri și ale unor timpuri care, deși au fost tulburi, nu au trecut fără a lăsa ceva valoros în urmă. Considerăm că este datoria noastră să păstrăm toată această frumusețe care ne-a fost lăsată moștenire și sperăm ca prin muzică să reîntregim spații, oameni, speranța într-o lume în care frumusețea și arta devin valorile supreme, singurele pentru care merită să purtăm o luptă", declară Răzvan Popovici, Directorul turneului SoNoRo Conac.

Continuitatea turneului SoNoRo Conac și aniversarea a 10 ani de existență a fost posibilă datorită sprijinului neîntrerupt al partenerului principal BRD - Groupe Société Générale, sprijin care a permis organizarea de concerte ample, în locuri dintre cele mai diverse din țara noastră, de la orașe mari până la sate izolate, oriunde a fost descoperită o clădire de patrimoniu importantă, care merita să intre în atenția publicului și autorităților, pentru a se asigura conservarea și protejarea sa.

"În cei 10 ani pe parteneriat cu echipa SoNoRo, am călătorit pe aripile muzicii clasice în peste 100 de locuri legendare, în toată țara, vizitând conace, castele, case și grădini ale căror istorie și frumusețe ne-au inspirat. Zeci de mii de oameni au fost alături de noi în acești ani și ne bucurăm că am adus muzica în locuri inedite, în orașe mici sau în sate și comune. Am descoperit și am readus în atenție monumente de arhitectură care trebuie să beneficieze de prezența noastră, de grijă și prețuire.

Am plecat cu gândul că acest proiect este despre a savura muzica și a descoperi o Românie culturală diversă, fabuloasă, dar credem că proiectul acesta a făcut mai mult decât atât, fiindcă este o sursă de visare, de regăsire de sine, de încredere în viitor, de speranță și solidaritate", declară Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Société Générale.

Programul complet al celei de-a X-a ediții a turneului SoNoRo Conac este următorul:

9 aprilie - Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia, Sibiu, jud. Sibiu

10 aprilie - Universitatea Babeș-Bolyai, Auditorium Maximum, Cluj-Napoca, jud. Cluj

11 aprilie - Palatul Culturii, Târgu Mureș, jud. Mureș

12 aprilie - Filarmonica de Stat Oradea, Sala Enescu-Bartok, Oradea, jud. Bihor

15 aprilie - Filarmonica Arad, Palatul Cultural, Arad, jud. Arad

16 aprilie - Muzeul de Artă, Sala Barocă, Timișoara, jud. Timiș

18 aprilie - Ateneul Român, București

19 mai - Muzeul de Artă "Casa Simian", Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea

21 mai - Portul Cultural Cetate, jud. Dolj

22 mai - Casa Memorială Compozitor George Ștephănescu, Arefu, jud. Argeș

23 mai - Teatrul Maria Filotti, Brăila, județul Brăila

28 iunie - Palatul Peleș, Sinaia, jud. Prahova

29 iunie - Conacul Miclescu, Călinești, jud. Botoșani

30 iunie - Palatul Culturii, Iași, jud. Iași

Mai multe detalii despre programul concertelor și a modalității de rezervare a locului sunt disponibile pe https://conac.sonoro.ro/