Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Se prelungesc înscrierile la Concursul Internațional George Enescu până pe 1 mai 2022

Publicat: vineri, 8 Aprilie 2022 , ora 12.51

Perioada recentă marcată de crizele politice și economice la nivel global, împreună cu solicitările primite de la potențialii candidați, au determinat prelungirea termenului limită pentru înscrierea la Concursul Enescu până la 1 mai 2022.

Astfel, organizatorii Concursului Internațional George Enescu vin în sprijinul tinerilor muzicieni care sunt interesați să participe la ediția de anul acesta a Concursului oferind o extindere de două săptămâni a perioadei de înscriere. De asemenea, taxa de înscriere se va reduce cu 50% pentru a da șansa cât mai multor muzicieni talentați să aibă acces la Concurs. Concurenții înscriși până acum vor beneficia de această reducere.

Termenul limită pentru înregistrarea concurenților este 1 mai 2022 pentru toate cele patru secțiuni (violoncel, vioară, pian și compoziție). Condițiile de participare rămân aceleași, înscrierile derulându-se online, pe site-ul www.festivalenescu.ro. Conform Regulamentului Concursului, se pot înscrie participanți de toate naționalitățile, născuți după 1 august 1989, pentru cele 4 secțiuni: violoncel, vioară, pian și compoziție.

Înscrierea se face prin completarea unui formular online, iar jurizarea pentru prima etapă a Concursului va avea loc online prin analizarea înregistrării video trimise de concurenți. Aceasta se va desfășura în luna mai 2022, iar anunțarea rezultatelor se va face pe 31 mai, pe site-ul Concursului. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

Concursul Internațional George Enescu, una dintre cele mai importante platforme internaționale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu - cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România. De-a lungul timpului, Concursul Enescu a contribuit semnificativ la promovarea și lansarea multor mari artiști, aceștia păstrând mereu o le gătură de suflet cu Enescu și cu România.

Concursul Enescu este un proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.