Arhivă : Agenda de concert Înapoi

"La Bohème", "Ernani", "Madama Butterfly" și "Lohengrin", pe scena Operei Naționale București

Publicat: vineri, 18 Martie 2022 , ora 12.26

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă "La Bohème" de Giacomo Puccini, "Ernani" de Giuseppe Verdi, "Madama Butterfly" de Giacomo Puccini și "Lohengrin" de Richard Wagner, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene. Iar în weekend, la matineu, vă prezentăm spectacolul pentru copii "Cutiuța Muzicală - Aventurile Pălăriei Fermecate", eveniment ce poartă semnătura Teatrului Muzical Ambasadorii.

Miercuri, 23 martie, începând cu ora 18:30, vă invităm la spectacolul de operă "La Bohème" de Giacomo Puccini. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Distribuția reprezentației din 23 martie: Mimì - Irina Iordăchescu, Rodolfo - Lucian Corchiș, Musetta - Simonida Luțescu, Marcello - Adrian Mărcan, Schaunard - Dan Indricău, Colline - Ion Dimieru, Benoît/Alcindoro -Valentin Vasiliu, Vameșul - Adrian Ionescu, Parpignol - Constantin Negru. Dincolo de tragismul acestei povești de dragoste care stă la baza libretului, partitura operei ne oferă fascinante pagini încărcate de pasiune și bucurie de viață, duete, cvartete și scene de mase în care atmosfera pariziană din sezonul carnavalului este captată emotiv de geniul componistic puccinian în detaliile muzicii și ale liniilor vocale.

Vineri, 25 martie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul de operă "Ernani" de Giuseppe Verdi, în regia lui Orlin Anastasov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Jose Cura. Evenimentul se va desfășura în colaborare cu Opera de Stat din Ruse. Spectacolul face parte din seria evenimentelor dedicate Stagiunii Centenare "Opera 100". Această capodoperă verdiană a fost prezentată ultima dată pe scena Operei Naționale București în anul 1981. "Ernani" este a cincea operă verdiană și a doua după "Nabucco" în ceea ce privește spectaculozitatea melodică, fascinația armoniilor orchestrale, relieful teatral și muzical de la baza caracterizării personajelor și, nu în ultimul timp, bogăția paginilor corale care au fost încă de la început foarte gustate și iubite de public până în zilele noastre. Este o operă a cărei muzică te ține în permanență cu atenția trează și sufletul plin de încântare de la început până la ultimele note din final.

Sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 18:30, va avea loc spectacolul cu opera "Madama Butterfly" de Giacomo Puccini. La pupitrul dirijoral se va afla, în calitate de invitat, maestrul Cristian Măcelaru, director muzical și dirijor al Festivalului de Muzică Contemporană Cabrillo, California și, începând cu stagiunea 2019/2020, dirijor principal al Orchestrei Simfoncie a Radiodifuziunii din Köln. Originar din România, născut și format ca violonist la Timișoara, stabilit împreună cu familia în SUA de la vârsta de 17 ani și continuat activitatea de violonist și s-a dedicat și studiului dirijatului. Cariera sa de dirijor a luat un considerabil avânt în 2012 când l-a înlocuit pe Pierre Boulez la pupitrul prestigioasei Chicago Simphony Orchestra. S-a afirmat foarte rapid și cu mare succes dirijând mari ansambluri precum: Philadelphia Orchestra, Los Angeles Orchestra, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Royal Concertgebouw Orchestra, London Symphony Orchestra, Orchestre Național de France și foarte multe altele de mare prestigiu fiind actualmente considerat unul dintre marii dirijori ai lumii. Este deja cunoscut publicului nostru prin prezența în programele Festivalului George Enescu și ale Societății Române de Radiodifuziune. Prezența sa la Opera Națională București este un eveniment care merită toată atenția. Pentru această reprezentație, publicul spectator va avea ocazia de a o urmări pe soprana Cellia Costea în rolul Butterfly. Distribuția reprezentației din 26 martie: Butterfly - Cellia Costea (invitată), Pinkerton - Alin Stoica , Suzuki - Sidonia Nica, Kate: Stanca Maria Manoleanu (invitată), Sharpless - Dan Indricău, Goro - Valentin Racoveanu, Prințul Yamadori - Daniel Filipescu, Bonzo - Marius Boloș, Comisarul Imperial - Vasile Chișiu, Ofițerul stării civile - Adrian Ionescu.

Duminică, 27 martie, începând cu ora 18:30, are loc spectacolul de operă "Lohengrin" de Richard Wagner. Regia poartă semnătura lui Silviu Purcărete, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tibiriu Soare. Distribuția reprezentației din 27 martie: Lohengrin - Daniel Magdal, Elsa von Brabant - Iulia Isaev, Ortrud - Maria Berezovska (invitată), Friedrich von Telramund - Cătălin Toropoc, Heinrich der Vogler - Filip Panait, Heerufer - Vasile Chișiu.

Sâmbătă, 26 martie, și duminică, 27 martie, de la orele 11:00, vă așteptăm la spectacolul pentru copii "Cutiuța Muzicală - Aventurile Pălăriei Fermecate", eveniment prezentat de echipa Teatrului Muzical Ambasadorii în foaierul Operei Naționale București. "Cutiuța Muzicală", unul dintre cele mai de succes proiecte muzicale din România dedicate copiilor, revine în atenția publicului cu primul spectacol de musical, "Aventurile Pălăriei Fermecate". Cochețica, Rufus, Șoricelul, Broscoiul sau Șoricica sunt doar câteva dintre îndrăgitele personaje care îi vor încânta pe cei mici. Personajele dau viață unei povești magice, care conține o serie de mesaje cu valoare educativă și comportamentală și valori precum onestitatea, prietenia, optimismul, armonia. Costumele și decorurile au fost special create pentru a contura lumea de basm a narațiunii spectacolului. "Cutiuța Muzicală - Aventurile Pălăriei Fermecate" poartă semnătura Lilianei Ștefan, în regia Laurei Maria Vlădoiu.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.