Arhivă : Agenda de concert Înapoi

S-a lansat programul Certificatul Dalcroze în România 2022 - 2023

Publicat: joi, 10 Martie 2022 , ora 16.10


Anul trecut se lansa în premieră în România un program de certificare internațională, pentru obținerea Certificatului Dalcroze. După succesul proiectului pilot, Institutul Jaques-Dalcroze Geneva și Asociația Cultura prin Muzică anunță continuarea Programului Certificatul Dalcroze în România cu o nouă sesiune de seminarii și cursuri în perioada 2022 - 2023.

Cursurile încep în vara acestui an, cu prilejul Cursului Intensiv de vară ce va avea loc la Brașov în perioada 25 - 29 iulie 2022. Ulterior, programul intensiv va continua în București, însumând un număr de 215 ore împărțite în cursuri de weekend, un stagiu de observare și cursuri de vară.

Numărul de participanți este limitat la 25, care pot obține, la finalul programului Certificatul Dalcroze în România - diploma recunoscută de Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva.


CE ESTE DALCROZE?

Dalcroze este cea mai veche dintre pedagogiile muzicale de tip activ din lume. Într-un curs Dalcroze exercițiile de mișcare corporală sunt folosite ca să introducă noțiunile muzicale, ca de exemplu melodia, frazarea, ritmul, dinamica, textura, înălțimea. Învățarea are loc prin ascultare, experimentare, analiză și apoi redare și creare.

Punând accentul pe legătura dintre muzică, mișcare, minte și corp, metoda Dalcroze se află în centrul multor abordări artistice (muzică, dans, teatru etc.), dar și terapeutice (psihomotricitate, dizabilități, adjuvant în terapia post-traumă).


CUI SE ADRESEAZĂ?

La această formare pot participa maxim 25 de profesioniști din domeniul muzical, profesioniști din domeniul dansului, al actoriei, al științelor educației și din domeniul terapeutic.

Pentru a fi admis la Certificatul Dalcroze în România, candidatul trebuie să dețină o diplomă de licență (titlu de licență sau echivalent) în următoarele unități: școli superioare de muzică, dans, teatru, asistență socială, psihologie, științele educației. Cei care nu activează în domeniul muzical, trebuie să aibă noțiuni muzicale de bază și să cânte just pentru a fi acceptați la această formare. Certificatul Dalcroze România este deschis atât profesioniștilor din România, cât și celor din străinătate.

PROGRAM CERTIFICATUL DALCROZE 2022 - 2023

25 - 29 Iulie 2022 : Curs Intensiv, Brașov

24 - 25 Septembrie 2022: Seminar Dalcroze, București

15 - 16 Octombrie 2022: Seminar Dalcroze, București

12 - 13 Noiembrie 2022: Seminar Dalcroze, București

10 - 11 Decembrie 2022: Seminar Dalcroze, București

14 - 15 Ianuarie 2023: Seminar Dalcroze, București

4 - 5 Februarie 2023: Seminar Dalcroze, București

4 - 5 Martie 2023: Seminar Dalcroze, București

1-2 Aprilie: Seminar Dalcroze, București

6-7 Mai: Seminar Dalcroze, București

Iulie 2023 - Curs de vară

Septembrie 2023 : Examen, București


MODALITATEA DE ÎNSCRIERE / SELECȚIE

Având în vedere că numărul de locuri este limitat la 25 de participanți, selecția va fi făcută după analiza dosarelor. Aceasta va fi făcută de o comisie condusă de Profesor Jean-Marc Aeschimann, Directorul programului. Detalii despre modalitatea de înscriere și costul programului găsiți pe www.dalcroze.ro.


CARE SUNT BENEFICIILE?

●  Diplomă recunoscută de Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, instituție de educație renumită la nivel mondial;

Posibilitatea realizării Stagiului de observare în cadrul Institutului Jaques-Dalcroze Geneva;

●  Perfecționare și dezvoltare profesională prin accesarea unei pedagogii speciale de tip activ, cu acțiune recunoscută în mai multe domenii : muzică, educație, terapie, în domeniul social și medical;

Schimb de experiență ca parte din comunitatea internațională a profesorilor și a profesioniștilor care aplică principiile pedagogiei Dalcroze în practica lor profesională;

Dezvoltare personală, stare de bine, dezvoltarea propriei muzicalități și a capacității de improvizație;

●  Întâlnirea cu profesioniști pasionați de muzică, posibilitatea de a deveni parte activă dintr-o comunitate vie, implicată, care produce o schimbare pozitivă în locul în care acționează.


NU EȘTI SIGUR CĂ METODA DALCROZE ESTE PENTRU TINE?

Te invităm să o descoperi în cadrul Seminariilor Dalcroze 2021-2022, care sunt în plină desfășurare

Pentru că în acest moment este încă în derulare Programul Certificatul Dalcroze 2021-2022, îi invităm pe cei interesați să se convingă de utilitatea Metodei Dalcroze, participând la seminariile deja programate (19-20 februarie, 19-20 martie, 9-10 aprilie, 7-8 mai) sau la cursul de vară (25 - 29 iulie). Participând, puteți afla detalii din experiența personală a cursanților CDR, discutând chiar cu participanții înscriși la CDR 2021-2022. Pentru a participa se achită o taxă de 400 de lei. Detalii despre Seminariile și programul de lucru găsiți pe site-ul www.culturaprinmuzica.ro.


Seminarul Dalcroze este organizat de Asociația Cultură prin Muzică și Institutul Jaques-Dalcroze Geneva în cadrul programului de formare continuă Certificatul Dalcroze în România (CDR) - www.dalcroze.ro.