Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica - martie 2022

Publicat: marți, 1 Martie 2022 , ora 17.14

Concert simfonic/ Repetiție generală - Orchestra Română de Tineret

S-au pus în vânzare biletele pentru concertul Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica din luna martie. Grație bunăvoinței Centrului Național de Arte "Tinerimea Română" vă putem invita, din nou, sâmbătă, 12 martie, la ora 12, la o repetiție generală a Orchestrei Române de Tineret dirijată de astă dată de maestrul Cristian Mandeal. Este cel de al treilea dar minunat pe care Centrul Național de Arta "Tinerimea Română" îl face proiectului nostru și pentru care sunt adânc recunoscători. În program lucrări de Mozart și Beethoven.

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica.
Sâmbătă, 12 martie, ora 12, Ateneul Român
Concert simfonic/Repetiție generală
Orchestra Română de Tineret

Dirijor
CRISTIAN MANDEAL

Program

Wolfgang Amadeus Mozart - Uvertura operei Răpirea din serai, KV 384

Ludwig van Beethoven - Simfonia nr. 7, în la major, op. 92

Comentează Cristina Sârbu

Orchestra Română de Tineret s-a format în anul 2008 la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, dorindu-se un program artistic și educațional sprijinit de Fundația "Prietenii Muzicii - Serafim Antropov" și Lanto Communication. Din 2014, funcționează sub egida Centrului Național de Artă "Tinerimea Română". Acest proiect reunește cei mai buni tineri muzicieni din România pentru o experiență artistică unică ce are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanță. Orchestra Română de Tineret este considerată cea mai bună orchestră din țară din ultimii ani, care s-a remarcat în scurt timp și pe plan muzical internațional, apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume.

De la început, Cristian Mandeal s-a preocupat de formarea ansamblului. Sub conducerea sa artistică, orchestra a devenit o poveste de succes din lumea muzicală românească ți internațională.

În prezent, ceea ce a devenit proiectul "Orchestra Română de Tineret - spirit enescian și tradiție europeană" implică diverse activități de dezvoltare creativă. Scopul programului este de a oferi posibilitatea de formare a muzicienilor în orchestră, de a asimila un bogat repertoriu prin participarea la masterclass-uri, și cel mai important, de a cultiva plăcerea cântatului în ansamblu alături de dirijori și soliști de renume internațional precum: Cristian Măcelaru, Lawrence Foster, Horia Andreescu, Kristjan Järvi, Bogdan Băcanu, Sarah Chang, Amanda Forsyth, David Garrett, Stefan Geiger, Andrei Ioniță, Roman Kim, Elizabeth Leonskaja, Ivan Ludlow, Plamena Mangova, Valentina Naforniță, Olga Pasichnyk, Wave Quartet, Peter Sadlo, Olga Scheps, Emmanuel Séjourné, Aleksey Semenenko și Pinchas Zukerman. (Centrul Național de Arta " Tinerimea Română/ Orchestrta Română de Tineret" text preluat)

Biletele se pot procura:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.

Telefon: 021.315.68.75

- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea "Calendar".Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis conform legii