Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara. Recital vocal de primăvară

Publicat: joi, 24 Februarie 2022 , ora 13.16

În prima zi de primăvară, Stagiunea de marți seara propune un recital susținut de doi tineri și talentați cântăreți, basul Ștefan Lamatic și soprana Aida Pascu, acompaniați la pian de Raluca Ouatu. Repertoriul ales este alcătuit din lieduri, arii de operă și cântece adunate generic sub intenția "de primăvară", semnate de compozitori îndrăgostiți de frumusețea vocii umane.


Marți, 1 martie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital vocal. De primăvară

ȘTEFAN LAMATIC
Invitată: AIDA PASCU
La pian: RALUCA OUATU

Program

Piotr Ilici Ceaikovski - Serenada lui Don Juan

George Stephănescu - De ce nu-mi vii

George Stephănescu - O, rămâi

Tiberiu Brediceanu - Cântec haiducesc (Arde-mi-te-ai codru des)

Serghei Rahmaninov - In the silence of the night

Serghei Rahmaninov - Aria Francescăi din "Francesca da Rimini"

Amilcare Ponchielli - Aria lui Alvise din "La Gioconda"

Giuseppe Verdi - Mercè, dilette amiche din "I vespi siciliani"

Giuseppe Verdi - Aria lui Banco din "Macbeth"

Richard Strauss - Morgen

Edvard Grieg - Ich liebe dich

George Gershwin - Duet din "Porgy and Bess"

Coproducător Radio România Muzical


Basul Ștefan Lamatic
este a bsolvent al studiilor de licență și masterat în cadrul Universității Naționale de Muzică București , sectia Canto clasic, clasa prof. univ. dr. Ionel Voineag. De asemenea, basul Ștefan Lamatic a urmat și cursurile scolii de vară Georg Solti din Italia (2016).

Printre reușitele sale se numără Premiul III la Concursul de lied "Ionel Perlea" (2014), Premiul pentru cel mai bun tânăr interpret la Concursul și Festivalul "Hariclea Darclee" 2017, Premiul III la concursul "Opera Start" 2017 și Premiul Special al Juriului la Festivalul și Concursul Național al Lied-ului Românesc, organizat de soprana Mariana Nicolesco. Debutul basului Ștefasn Lamatic într-un spectacol liric, pe o scenă internațională, a fost în cadrul "New Generation Festival" din Florența, în rolul Bartolo din opera "Nunta lui Figaro" de W.A. Mozart.

Soprana Aida Pascu este studentă în anul IV la secțiunea canto clasic a Universității Naționale de Muzică Bucureșt. Cariera sa a fost puternic impulsionată de câștigarea Medaliei de Aur (Distincția înaltă) la prima ediție a concursului "Vienna International Competition", în ianuarie 2019. În toamna anului 2021 Aida Pascu a participat la masterclass-ul Rainei Kabaivanska din Sofia, în cadrul căruia a avut oportunitatea să cânte în concerte la Opera din Plovdiv și Opera din Sofia. A câștigat, de asemenea, Locul I (Ex Aequo) la Concursul Internațional de Canto "Luciano Neroni". În prezent urmează cursul de măiestrie, tehnică vocală și interpretare al Rainei Kabaivanska, la Istituto Superiore di Studi Musicali "Vecchi Tonelli", unde a primit o bursă din partea New Bugarian Univeristy.


Biletele se pot procura:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea "Calendar".Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis conform legii