Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Două concursuri lansate de Asociația Culturală Kitharalogos sub egida 'The Guitar Lab'

Publicat: marți, 15 Februarie 2022 , ora 9.42


În perioada aprilie-octombrie 2022 se va desfășura la București și Biertan proiectul "The Guitar Lab", care aduce 4 dintre cei mai importanți chitariști concertiști și profesori la nivel internațional pentru cursuri intensive de masterclass dedicate tinerelor talente, conferințe și concerte. Sub egida proiectului și în preambului acestuia, Asociația Culturală Kitharalogos lansează două concursuri care susțin și promovează creația muzicală contemporană din România:

- Concursul Internațional "The Guitar Lab", dedicat chitariștilor născuți după 1.01.1992, care pune în prim-plan lucrarea "Zzz... - Trei piese pentru chitară, op. 166" de Dan Dediu, unul dintre cei mai importanți compozitori români contemporani, al cărui concert, "Aluvion", a fost cântat în premieră în noiembrie 2021 de Pablo Marquez în cadrul ediției aniversare a "Serilor de chitară". Premiile totale sunt în valoare de peste 2500 de euro. Detalii pe https://www.facebook.com/TheGuitarLab.Kitharalogos/ și, în curând, pe www.guitarlab.ro.

- Asociația Kitharalogos se alătură partenerului principal al proiectului, Universitatea Națională din București, pentru lansarea unui concurs de tradiție în lumea componistică, dedicat studenților compozitori din întreaga țară: Concursul Național de Compoziție "Ștefan Niculescu", ediția a XIV-a, care anul acesta pune în prim-plan ansamblul flaut-chitară. Lucrările câștigătoare vor fi interpretate de Ion Bogdan Ștefănescu și Costin Soare în luna octombrie, iar câștigătorii vor avea ocazia de a lucra cu interpreții pentru finisarea acestora. Premiile totale însumează 5800 de RON.

Mai multe detalii pe: www.unmb.ro, www.guitarlab.ro, https://www.facebook.com/TheGuitarLab.Kitharalogos/, www.facebook.com/kitharalogos.