Arhivă : Agenda de concert Înapoi

FESTIVALUL MUZICII MAGHIARE - EDIȚIA A XVIII-a - 9-12 mai 2022

Publicat: luni, 14 Februarie 2022 , ora 12.25

Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar București organizează a XVIII-a ediție a concursului de interpretare Festivalul Muzicii Maghiare, o formă de popularizare a literaturii muzicale clasice maghiare. Festivalul este dedicat tinerilor muzicieni din România, care se angajează să interpreteze și piese semnate de compozitori maghiari. Festivalul se desfășoară în perioada 9-12 mai 2022, în primele trei seri măsurându-și talentul tineri artiști (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând opusuri din literatura muzicală maghiară în proporție de minimum o treime din timpul alocat, alături de compoziții din literatura muzicală românească și universală. Pot participa soliști sau duo-uri. În cazul interpreților vocali se acceptă lieduri și arii din opere, iar în cazul instrumentiștilor piese solo sau duouri (exclus concerte).

Înscrierile se fac până marți, 26 aprilie 2022, expediind pe cale electronică la adresa barahajnal@bumkk.ro următoarele:

- curriculum vitae artistic (nu europass!), ce trebuie să conțină date de contact (nr. telefon, adresă e-mail), în format .doc, .docx

- înregistrarea pieselor din repertoriu (în format .mp4), pe baza căreia va avea loc preselecția.

Rezultatele preselecției vor fi comunicate pe data de marți, 2 mai prin e-mail, la adresa indicată de către fiecare concurent.

Nu se percepe taxă de participare!

Participarea la festival a concurenților este condiționată de respectarea normelor sanitare în vigoare.

Premiulprimilor trei clasați constă în posibilitatea de a susține un recital la unul din institutele maghiare din străinătate (Paris, Roma, Budapesta), precum și premii în bani în sumă de 300/200/100 euro impozabili.

Începând cu ediția din 2016 decernăm, împreună cu Fundația ACCUMM, și premiul In memoriam Ludovic Bács, câștigătorul acestui premiu fiind invitat să susțină la Institut recitalul care se va organiza în memoria dirijorului Ludovic Bács, în luna ianuarie a anului următor.

Începând cu ediția din 2019 Academia IConArts oferă bursă unui tânăr interpret (violonist, chitarist, percuționist, flautist sau violoncelist) în vederea participării la masterclass-uri timp de 10 zile, organizate în cadrul academiei, în Transilvania.

Și în această ediție așteptăm votul spectatorilor, căci ei decid pe cine vor revedea, reasculta în cadrul unui recital integral la institutul nostru în ajunul Crăciunului.

Spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar București (str. Gina Patrichi nr. 8) în zilele de luni, marți și miercuri, 9-11 mai 2022, începând cu ora 18.00.

Festivitatea de premiere și concertul de gală vor avea loc joi, 12 mai.