Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara. Recital cameral

Publicat: marți, 8 Februarie 2022 , ora 11.11


Mihaela Mitrofan -vioară
Valentin Dimitrie Simion -violoncel
Dragoș Daniel Saliu -pian

Ne bucurăm să putem anunța încă un recital de muzică de cameră, în care protagoniștii s-au alăturat într-o formație de trio pentru a oferi publicului un program dedicat în întregime muzicii lui Serghei Rahmaninov.

Mihaela Mitrofan - vioară, Valentin Dimitrie Simion - violoncel și Dragoș Daniel Saliu - pian, sunt trei dintre cei mai buni studenți ai Universității Naționale de Muzică din București, laureați ai mai multor concursuri naționale și internaționale.

Mihaela Mitrofan deține Marele Premiul la Concursul Internațional « Rovere d'oro » (Italia 2019). A participat la cursuri de măiestrie în România și Elveția cu profesori și soliști recunoscuți la nivel internațional printre care Mihaela Martin, Sherban Lupu, Silvia Marcovici.

Valentin Dimitrie Simion a câștigat peste 50 de premii I la competiții naționale și internaționale de violoncel și muzică de cameră. Amintim Concursul Internațional de la Plovdiv (Bulgaria 2017), Concursul Internațional « The Muse » (Grecia 2018), « The North International Music Competition » (Stockholm 2019), Concursul Internațional « Jan Vychytil » (Praga 2020).

Dragoș Daniel Saliu a câștígat și el mai multe competiții dedicate pianului și muzicii de cameră de-a lungul anilor de formare la Colegiul Național de Muzică « George Enescu ». Amintim Concursul Internațional «Ville de Gagny » (Franța 2013), Concursul Internațional « Craiova Piano » (în 2015, și2017) sau Concursul Internațional de la Plovdiv (Bulgaria 2017) unde a participat alături de violoncelistul Valentin Dimitrie Simion.

Marți, 15 februarie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Stagiunea de marți seara

MIHAELA MITROFAN - vioară
VALENTIN DIMITRIE SIMION - violoncel
DRAGOȘ DANIEL SALIU - pian

Program

Serghei Rahmaninov
Trio elegiac nr. 1, în sol minor

Serghei Rahmaninov
Trio elegiac nr. 2, în re minor, op. 9

Coproducător Radio România Muzical

Biletele pot fi achiziționate:

- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea "Calendar". Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

Accesul în sala Ateneului Român este permis cu participarea publicului în condițiile impuse de lege.