Arhivă : Agenda de concert Înapoi

"Nunta lui Figaro", un nou titlu Mozart, în programul Operei Brașov

Publicat: luni, 7 Februarie 2022 , ora 12.10

Miercuri, 9 februarie 2022, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, copiii sunt așteptați să vizioneze un spectacol foarte îndrăgit: "Frumoasa din Pădurea Adormită", musical de Silvia Kerim și Marius Țeicu. Una dintre cele mai încântătoare și mai cunoscute povești va fi interpretată de artiștii Operei Brașov: Mariana Tomescu, Andromeda Nemeș, Simona Manole, Lăcrămioara Schuller, Cristina Roșu, Alina Ichim, Sonia Hazarian, Ștefan Schuller, Mugurel Oancea, Cristian Dicu. Își dă concursul Baletul Operei Brașov. Regia artistică îi aparține lui Attila Török. Scenografia: Șerban Iuca. Coregrafia: Nermina Damian. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Vineri, 11 februarie 2022, de la ora 18.30, în Foaierul Operei Brașov, vă invităm la un nou Recital vocal-instrumental, în compania soliștilor: Mădălina Bourceanu, Maria Catrina, Aurelia Florian, Valentina Mărgăraș, Silvia Micu, Alexandru Chiriac, Adrian Mărcan. La pian îl veți putea reasculta pe Ovidiu Mezei. Prezentarea evenimentului va fi făcută de Simona Manole. În programul recitalului, sunt cuprinse arii și duete din operele "Boema" de G. Puccini, "Don Pasquale" și "La Favorita" de G. Donizetti, "Il Trovatore" de G. Verdi, "Nunta lui Figaro" de W.A. Mozart, "La Wally" de Alfredo Catalani, dar și lied-uri, cum ar fi "Vittoria, mio core" de Giacomo Carissimi.

Sâmbătă, 12 februarie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, continuă seria evenimentelor dedicate lui W.A. Mozart cu o altă capodoperă a acestuia: "Nunta lui Figaro".

"Nunta lui Figaro" este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit, într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuși ca dirijor. "Nunta lui Figaro" s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.

Acțiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfășurarea din "Nunta lui Figaro" este un lung șir de quiproquo-uri neprevăzute și răsturnări de situație care fac din această operă o comedie spumoasă și de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi și încearcă toate șiretlicurile. Încurcăturile se țin lanț, Rosina îi joacă și ea o festă soțului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în fața tuturor, iar Figaro și Susanna să își redobândească încrederea și fericirea. Distribuția spectacolului de sâmbătă este următoarea: Contele - Valentin Marele, Contesa - Anda Pop, Susanna - Nicoleta Chirilă, Figaro - Lorand Cristian, Cherubino - Cristina Coatu (debut), Marcellina - Sonia Hazarian, Bartolo - Dan Popescu, Basilio - Cristian Dicu, Don Curzio - Mugurel Oancea, Barbarina - Mihaela Marele, Antonio - Paul Tomescu, Zwei mädchen - Andromeda Nemeș, Irina Iftene. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral este invitat maestrul Ciprian Teodorașcu, un profesionist apreciat și îndrăgit de publicul brașovean. Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Mișcare scenică: Nermina Damian. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni - Vineri 10 - 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

În stagiunea 2021 - 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Participarea la evenimentele Operei Brașov este permisă pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore - în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare. Certificatul verde va fi însoțit de un act de identitate.

Desfășurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii.

Pe toată durata desfășurării spectacolelor, purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment. Vă mulțumim pentru înțelegere!