Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Renumitul pianist francez Vincent Larderet, pe afișul Filarmonicii "George Enescu"

Publicat: vineri, 21 Ianuarie 2022 , ora 8.00

Joi, 20 și vineri, 21 ianuarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" va fi condusă de dirijorul de origine greacă Stefanos Tsialis, în două concerte simfonice cu public, susținute de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român. Programul va cuprinde Simfonia nr. 34, în do major, KV338 de Wolfgang Amadeus Mozart, Variațiuni simfonice pentru pian și orchestră de César Franck, Simfonia nr. 4, în si bemol major, op. 60 de Ludwig van Beethoven. Apreciatul solist francez Vincent Larderet interpretează la pian lucrarea concertantă a lui César Franck, care a avut prima audiție la 1 mai 1886. "După cum arată titlul, Variațiunile simfonice pentru pian și orchestră pun în valoare măiestria compozitorului în tratarea formei variaționale. Cu un caracter de fantezie liberă, lucrarea prezintă trei secțiuni executate fără pauză. Introducerea, tema cu variațiuni și finalul urmăresc alternanța mișcărilor din clasica formă de concert. Pe tot parcursul piesei, prelucrarea motivului tematic inițial enunțat de pian demonstrează acel principiu al ciclicității ce caracterizează creația lui César Franck", spune muzicologul Ozana Alexandrescu.

Concert simfonic

Joi și vineri, 20 ianuarie și 21 ianuarie 2022

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor
STEFANOS TSIALIS

Solist
VINCENT LARDERET

Program

Wolfgang Amadeus Mozart
Simfonia nr. 34, în do major, KV338

César Franck
Variațiuni simfonice pentru pian și orchestră

Ludwig van Beethoven
Simfonia nr. 4, în si bemol major, op. 60

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I: 110 lei;

Categoria II: 100 lei.

Biletele se pot procura:
- De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.
-
Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea "Calendar".Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis "cu participarea publicului conform legii; dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și este asigurată purtarea măștii de protecție". Verificarea acestor condiții se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.